Már a régi Supercharger oszlopokon is felgyorsult a töltés

A Tesla a harmadik generációs töltőoszlopának bejelentésével egyidőben azt is megígérte, hogy a már telepített V2-es oszlopoknál is megemelik a csúcsteljesítményt. Az új oszlopok 250 kW-os villámgyors töltése mellett a bejelentés szerint 145 kW-tal töltenek majd a régebbi, de már megemelt teljesítményű oszlopok.

A Tesla nemrég élesítette is azt a frissítést, amely szoftveresen felkészíti a Tesla Model 3-at az új töltési teljesítményekre. Egy privaterbok néven Redditező Model 3 tulaj pedig már tesztelte is a V2-es oszlopok új sebességét a frissítés után.

A csúcsteljesítmény eddig nem látott 147 kW volt, amely bizonyítja, hogy a Tesla nem csak betartotta a szavát, de talán még némi pluszt is adtak. Ezzel a Long Range akkumulátorral szerelt hátsókerék-hajtású Model 3 „627 mérföld/órás” (1010 km) tempóban tölthető akkor, amikor a legtöbbet képes felvenni az akkumulátor. Ezt a tempót egészen 50 százalékos töltöttségi szintig képes tartani az autó, azonban 60%-nál már csak 117 kW-tal tölt a Tesla.

A jövőben várhatóan az S és X modelleket is frissíti majd a Tesla, de azt egyelőre nem tudjuk, hogy ezek mekkora teljesítményt vehetnek majd fel, hiszen Muskék nem említették meg őket a V3-as Supercharger bejelentésénél.

A kaliforniai gyártó azonban lehetséges, hogy előre elárulta az új töltési teljesítményeket egy webes bakival. A Telsa weboldala ugyanis egy hete frissült, és a Model S ismertetőjénél fél óráról 15 percre változott az az idő, amire az autónak 170 mérföldnyi áram betöltéséhez szüksége van. Miután több oldal is észrevette az új számot, a Tesla gyorsan visszaváltoztatta azt, de ennyi is elég volt, hogy kiszámolják, így körülbelül 210 kW-tal tölthetne a Model S, és vélhetően a Model X is.

2 Likes

Hol?:pensive: