Lehet, hogy ismét rekordot döntött a Tesla?

A tegnapi nap végezetével újabb negyedévet zárt le a Tesla, és a gyártó befektetőinek örömére több jel is arra utal, hogy ismét új rekordokat jegyezhetett az amerikai elektromosautó-gyártó.
Idén áprilistól júniusig a Tesla 95 200 autót szállított le globálisan, amivel új rekordot állított fel a cég a saját történetében. Mérföldkő ide vagy oda, ez továbbra sem volt elég ahhoz, hogy profitot jegyezzen a Tesla. A legfrissebb információk szerint azonban erre most még nagyobb esélye lehet az amerikai cégnek, hiszen valószínű, hogy sikerült felülmúlniuk az előző rekordjuk. Elon Musk, a cég vezérigazgatója egy korábbi levelében azt írta az alkalmazottaknak, hogy a tegnap lezárt harmadik negyedévben a Teslának akár a 100 ezer feletti eladás is összejöhet.
A rekorddöntésre utal, hogy a Tesla több rendkívül fontos piacán is emelni tudta az eladások számát. Ilyen például Kína, ahol is a Piper Jaffray egyik elemzője szerint 175 százalékot nőtt az eladások száma a tavalyi év azonos negyedévéhez képest. Mindez pedig kizárólag a Model 3-asnak köszönhető, amit jól tükröz, hogy a gyártó két zászlóshajója, a Model S és a Model X eladásainak száma mindeközben 25 százalékot esett.
Mindeközben a folyamatos gyarapodás mellett újabb löketet adhat a Teslának a kínai piacon a Gigafactory 3 helyi gyáruk felépülése, amellyel méginkább képesek lesznek kiszolgálni az ottani keresletet. Az elemző szerint pedig bár telített a kínai elektromosautó-piac, az emberek többségének még mindig egy Teslára fáj a foga.
Emellett a jelek szerint a szintén sokat emlegetett Norvégiában és Hollandiában is tovább nő a Tesla. Az elektromos autók két legfontosabb európai piacán ugyanis még mindig nem fújt ki a kereslet, és az elemzők szerint a Tesla újra emelni tudta a leszállítások számát. Sőt, valószínű, hogy a Model 3 kereslet megengedi, hogy még az idei év utolsó negyedévében is újabb rekordokat döntsön meg a Tesla.
3 kedvelés