Korábban kapják meg a frissítéseket a Full Self-Driving csomag régebbi vásárlói

A Tesla ma bejelentette, hogy azzal kedveskedik a Full Self-Driving extra korábbi vásárlóinak, hogy Ők lehetnek az elsők, akik megkapják a legfrissebb szoftvereket az autóikhoz. Az amerikai autógyártó ezzel szeretné kompenzálni azt, hogy bár a csomag vásárlói egyelőre nem kapták meg a teljes önvezetést, a lehetőség árán azóta csökkentettek.


Korábban a Tesla azt ígérte, hogy a márciusi árcsökkentés előtti vásárlók bekerülnek majd az Early Access Programba, vagyis szabadon tesztelhetik majd a még meg nem jelent funkciókat, ám az erről szóló bejegyzés azóta eltűnt a Tesla oldaláról. Bizonyára rájöttek, hogy ezzel túl sok autó és tulajdonos számára válnának elérhetővé a nem végleges funkciók, így inkább a most bejelentett előny mellett döntöttek.

A múlt hónapban érkezett szoftverrel ráadásul a Tesla azt is bevezette, hogy az autók maguktól szerezzék be a legfrissebb verziójú szoftvereket, ezzel is felgyorsítva a frissítéseket. Így tehát azok a Teslák, amelyekbe március előtt vásárolták meg a Full Self-Driving csomagot, és beállították rajtuk az automatikus frissítést, biztosan az elsők között kapják majd meg a legfrissebb Tesla-szoftvert. Kérdés, hogy ezzel a gyártónak sikerül-e megnyugtatnia azokat, akik akár 3000 dollárral is többet fizettek egy olyan funkcióért, ami még nem jelent meg az autókban.