Komoly változások érkezhetnek a Tesla navigációjába

Sokkal szabadabban tervezhetik meg az utazásaikat a Tesla-tulajdonosok a jövőben – derült ki az amerikai gyártó legújabb szabadalmaiból. Elon Musk villanyautós cége ugyanis több új, navigációval kapcsolatos újdonságot is bejegyzett, amelyek sokkal szabadabb kezet adnak majd a sofőrök kezébe a beépített útvonaltervezőben.
Ahogyan az a szabadalmakból kiderült, a Tesla rendszerében a jövőben kiválaszthatjuk majd, hogy egy hosszabb, töltéseket igénylő útnál mely állomásokat ejtse útba a navigáció. Jelenleg az úti cél megadásakor egyetlen opciót ajánl fel az autó, ám a változtatásokkal sokkal szabadabban, magunk választhatjuk majd ki, hogy mely töltőket érintő útvonalon szeretnénk utazni.
A Tesla az útvonalon történő megjósolt fogyasztást is pontosítaná úgy, hogy a navigáció rákérdez, milyen sebességgel szeretnénk majd haladni, használjuk-e a klímát, vagy sem, és ki lesz-e nyitva a tetőablak. Ennek hála kevesebb lesz rá az esély, hogy a tulajdonosokat meglepje az akkumulátorszint az utazásuk vége felé.
Mindemellett a navigáció arra is rákérdezhet a jövőben, hogy mi alapján szeretnénk megterveztetni az útvonalat. Alapvetően természetesen a leggyorsabb utat vetíti elénk a kijelző, de válogathatunk majd a legrövidebb, legkevesebb fogyasztást vagy töltési időt igénylő, illetve legszebb tájakat érintő utak között is.
A megtervezett utat pedig gyerekjáték lesz átszabni a méretes érintőkijelzőn, hiszen a tervek szerint egy húzással elmozdíthatjuk az útvonalunk – csak úgy, ahogyan egy okostelefonon tennénk.
7 Likes

Nagy előrelépés lenne, ha kapcsolhatóan, kevesebb, de hosszú töltés helyett több, de az akku állapota miatt gyorsabb töltést tervezne be. PL. mint a abetterrouteplanner.com

De várok minden opciót, bár eddig is nagyon elégedett vagyok mind a becsléssel mind a navigációval. Most hétvégén irány a dolomitok, alig várom!

1 Like