Kint vannak az első béták - ezek érkeznek a V10-es Tesla-szoftverben

Örvendhetnek az Early Access program résztvevői, hiszen számukra már elérhető a Tesla V10-es szoftverje. Az eddigi beszámolók alapján a frissítéscsomag legfőbb célja a szórakoztatás, éppen ezért új lehetőségek érkeztek a töltési idő elütésére, illetve az utazások mókásábbá tételére. Persze ezen felül meglep minket a Tesla néhány hasznos funkcióval is.

Lássuk, hogy mik az új szoftver legnagyobb újításai.

Tesla Theater

Végre megjelenik az, amire talán mindenki várt azóta, hogy meglátta, mekkora kijelzőkkel szerelik a Tesla autóit. A Tesla Theaterrel ugyanis végre elérhetővé válnak az olyan streaming-szolgáltatások, mint a Netflix és a YouTube. Ezek természetesen nem arra szolgálnak, hogy utazás közben szórakoztassanak, hanem hogy még egy opciónk legyen arra, hogy hogyan üssük el a Superchargereknél töltött időt. Ennek bebiztosításához az autók rendszere csak akkor enged videókat nézni, ha a menetirány-választó PARK állásban van.

Érdekesség, hogy az eddigi interjúk és közlemények alapján a streaming-szolgáltatások csak egy külső wifi hotspoton keresztül lesznek elérhetők, ám az Early Access flotta tagjai eddig azt jelezték, hogy az autó internetkapcsolatán keresztül is nézhetnek videókat. Ez a publikus szoftverben talán már nem lesz így.

Karaoke

Bizony, a következő nagy frissítéssel indulhatnak az autós karaoke-partik. A sofőr és az utasok egyaránt énekelhetnek az autóban, de a figyelem elterelésének elkerülése érdekében a dalszövegek csak akkor jelennek meg a kijelzőn, amikor az autó parkol. A karaoke mód szintén csak álló helyzetben üzemelhető be, amelyben azokra is gondoltak, akiknek nincs tökéletes hangjuk, így kiválaszthatjuk, hogy szóljon-e az eredeti énekes hangja a zenében, vagy csak a zenei alapra énekelnénk.


Cuphead – Tesla Edition

Az eddigi legkidolgozottabb, talán legszórakoztatóbb és egyben legkihívóbb játék érkezik a Teslákba. Ez pedig a Cuphead. Az 1930-as évek rajzfilmjei ihlette grafikával ellátott intenzív lövöldözős játék egyedül vagy párban is játszható. A frissítésben leírtak alapján egyelőre csak a kampány harmadát vihetjük végig az autókban, de várhatóan idővel frissítésekkel a teljes történetet végiglövöldözhetjük a Cupheadben.

Fontos, hogy egy-egy joystickra is szükségünk lesz, ha szeretnénk a Teslákban játszani a Cupheaddel, hiszen ezt a játékot már nem tudjuk az érintőkijelzőn keresztül vezérelni.

I’m feeling lucky/hungry

Egy, a Twitteren megfogant újítás is érkezik az autókba, amely a navigációban kap helyet. Megjelennek ugyanis az I’m feeling lucky és hungry gombok, amelyekkel az autó navigációjára bízhatjuk, hogy milyen környékbeli érdekes helyre kalauzol el minket, vagy milyen étteremhez vezérel, ha éhesek vagyunk. Ezzel valamelyest hatalmat is adunk a Teslának, hiszen így az autók többször vihetnek olyan éttermekhez és helyekhez, amelyek telepítettek Tesla-töltőket.

Joe Mode

Bizony ezt az ötletjavaslatot is a Twitteren kapta a Tesla vezére, és a V10-es szoftverben meg is valósítják az úgynevezett Joe Mode-ot. A lényeg, hogy ennek aktiválásával kevésbé lesznek zavaróak az utasok számára az autó jelzései. Ennek főként azok a sofőrök örülnek majd, akik gyerekekkel indulnak egy hosszabb útnak.

Az eredeti leírás szerint a Joe Mode lejjebb veszi, illetve a sofőrre irányítja a figyelmeztetések hangját, hogy azok jóval kevésbé zavarják az utasokat.

Sentry Mode, Automatikus sávváltás, Vizualizáció

Több egyéb, kisebb újítás is érkezik a V10-es szoftverrel. A Sentry Mode-nál lehetőségünk lesz külön mappába menteni a felvételeket, hogy azok átláthatóbban rendeződjenek a bedugott USB tárolón. Amikor kifutunk a tárhelyből, a legfrissebb felvétel felülírja majd a legrégebbit. Az érintőkijelzőn látható grafikát is átdolgozzák, hogy pontosabban láthassuk, hogyan szeretne magától sávot váltani az autó, illetve jobban szemügyre vehetjük majd a körülöttünk lévő forgalmat is.

Mindemellett várhatóan felbukkannak még olyan újítások, amelyekről eddig nem írtak az Early Access flotta tagjai. Az egyik ilyen például az Enhanced Summon, amellyel önvezetővé válhatnak a Teslák a parkolókban. Bízunk benne, hogy derülnek még ki újabb infók a 10-es verziószámú szoftverről a napokban.

4 kedvelés