Kiderült, hogy hol készül a Model Y – idén frissülhet a Model S és X is

Még mindig nem tudni, hogy a Tesla hol tervezi gyártani az érkező Model Y-okat. Két lehetséges helyszín között vacillálhatnak – a kaliforniai fremont-i gyáruk, illetve a nevadai Gigafactory 1. Az olcsóbb elektromos szabadidőautó leleplezésekor a gyártó nem adott meg helyszínt a gyártásra, ám egy hónappal később Elon Musk azt mondta, hogy nagyon közel állnak a döntéshez.

A CNBC információi szerint a Teslánál azóta megszületett a döntés, és Fremont-ban készülnek majd a Model Y-ok. Elvileg több jelenlegi és korábbi alkalmazott is azt mondta, hogy eldőlt a gyártás helyszínének kérdése, és ugyanezt támasztja alá, hogy bővítésre hivatkozva lemondták a betervezett gyárlátogatásokat.

Nem kis feladattal néz szembe a Tesla, hiszen bár a fremont-i gyáruk jóval magasabb gyártási kapacitással is bírhatna, ehhez először optimalizálniuk kell a Model S és X gyártását. A lap forrásai szerint a gyártó most azon dolgozik, hogy két külön gyártósor helyett egy vonalon készüljenek a Model S-ek és X-ek.

A CNBC szerint ráadásul nem csak a Model Y érkezése miatt tart az átalakítás Fremont-ban. A hírek szerint ugyanis szeptemberben komoly frissítésen eshet át a két korábbi modell beltere, és ennek a gyártására is készülnek a Teslánál.

Az Electrek még tavaly szerzett be néhány hivatalosan ítélt koncepciót az új belsőkről. Mint láthatjuk, akkor a Tesla jóval inkább a Model 3-nál megálmodott kialakítást tervezte a Model S-be és X-be, minimalista dizájnnal és fektetett érintőkijelzővel.

electrek