Júniusban a Model 3 uralta a teljes holland autópiacot

Nem kérdés, hogy amikor a kínálat megengedi, a Model 3 szinte bárhol képes a villanyautós piac élére törni. Az már jóval nagyobb siker, amikor egy teljes ország autóeladásinak az élére ugrik a Tesla, hiszen a hajtáslánctól független verseny bizony jóval nagyobb kihívás, mint az e-mobilitás listáját vezetni.
Hollandiában azonban sikerült ezt is elérnie a Teslának. A most megjelent statisztikák szerint ugyanis 4543 eladással már maga a villanyautós szektor is kimagasló eredményt ért el júniusban, de ami még meglepőbb, hogy ennek több mint a felét a Tesla Model 3 értékesítése tette ki.
Júniusban tehát a holland piacon pontosan 2487 Model 3 rendelést szállítottak le, amellyel az amerikai gyártó üdvöskéje nem csak a saját kategóriáját, de a teljes autópiacot uralta. Ez leginkább egy nagyobb szállítmánynak köszönhető, ami abban a hónapban ért be az országba.
Ezzel együtt az év első felében 6063 Model 3-ast szállítottak le Hollandiában, amivel az elektromos autó eladások 30 százalékát tudhatja magáénak a Tesla legolcsóbb modellje. A második helyet a Hyundai Kona EV tudhatja a magáénak, 2364 eladással, a harmadik helyen pedig egy szintén koreai villanyos, a Kia Niro EV van, 1789-cel. Minden modellt összeadva az év első felében 20 047 plug-in autó talált gazdára az országban, amelyek közül a top háromból kiszorultak az európai gyártók.
NL
Szintén meglepő, hogy bár a Tesla Model 3 eredménye süvegelendő, mégsem döntött rekordot az amerikai nagyágyú. A Jaguar I-PACE ugyanis tavaly decemberben lerohanta a holland piacot, és az angol elektromos SUV-ból akkor egy hónap alatt 2621-et adtak el.