Jövőre teljesen vegán lesz a Model 3 és Model Y

A Tesla amennyire teheti, próbálja a lehető legkörnyezettudatosabban felépíteni az autóit, és emellett igyekeznek kerülni az állati eredetű anyagokat is. Az amerikai gyártó egy ideje már nem igazi bőrt, hanem egy szintetikus anyagot használ az üléseken és belső paneleken, ám ahhoz, hogy teljesen „vegánná” válhassanak a Tesla autói, még meg kell oldaniuk egy alkatrész borítását.

Elon Musk, a gyártó vezére elárulta, hogy a kormány borítása egy igazán nehéz terep a veganizmusra. Elvileg már van egy dizájnjuk a nem fűtött kormányokhoz, ám a fűtöttekhez eddig még nem találták meg a megfelelő alternatívát. Fontos egyben, hogy ennek a borításnak igazán strapabírónak is kell lennie.

A PETA állatvédő szervezet nemrég feltette a kérdést Musknak, miszerint a Model Y valóban vegán lesz-e. A gyártó vezére megerősítette, hogy bizony a Model Y és a Model 3 is teljes mértékben állati eredetű anyagoktól mentesen épül majd, de erre csak a jövő évtől kerülhet sor. Emellett azt nem ígérik, hogy a teljes flotta és az összes termékük vegánná válik, de megpróbálnak minden ésszerű döntést meghozni ahhoz, hogy megvalósuljon a PETA álma.

Az állatvédő szervezet egyébként azzal érvel, hogy az állattenyésztés a legtöbb káros anyagot kibocsátó ipar mind közül, így ha Musk példát statuál az autóipar számára, két fronton is támadhatja a klímaváltozást.

1 Like