Itt a Tesla Model Y bemutatójának dátuma


#1

Kevesebb, mint két hetet kell várnunk a Tesla Model Y bemutatójáig – derült ki Elon Musk legújabb Tweetjéből. Az amerikai villanyautó-gyártó március 14-ére lőtte be a leleplezést, a helyszínként pedig a hawthorne-i bemutatótermük szolgál majd, Kaliforniában.

A Tesla érkező SUV-járól megtudtuk továbbá, hogy körülbelül 10%-kal lesz nagyobb, mint a Model 3, és ezzel arányosan nő az autó ára is. Musk még elmondta, hogy az Y esetében valamivel kevesebb hatótávra számíthatunk ugyanattól az akkumulátortól, így várhatóan ugyanazokkal, vagy hasonló méretű akkumulátorokkal érkezik a Model Y is, mint a Model 3.

Az amerikai gyártó a tervek szerint 2020 végére pörgetné fel az elektromos SUV gyártását, ami ezesetben jóval egyszerűbb lesz, mint a Model X. Már a Falcon Wing ajtók hiánya is sokat segíthet a gyártás felfuttatásán, de azt is érdemes figyelembe venni, hogy a Model 3-hoz közeli árképzéssel az új SUV jóval alacsonyabb kategóriát képvisel, mint a prémium Model X. Ezzel együtt pedig várhatóan sokkal kevesebb funkció és extra kerül az autóba.

Azt, hogy pontosan hol fogják gyártani a Model Y-t, még a Tesla sem tudja pontosan, de a Gigafactory 1 tűnik a legvalószínűbb helyszínnek. Legalábbis Elon Musk erről beszélt a legutóbb.