Ismét frissített az árain és elérhető modelljein a Tesla

Az elmúlt évben a Tesla folyamatosan mozgatta az autói és az extrái árait, hogy a lehető legprofitálóbb fekvést dolgozzák ki a vállalat számára. Emellett az amerikai villanyautó-gyártónál az is megesett, hogy bizonyos modellek egyszerűen lekerültek a listáról, míg mások újra felbukkantak a választható autók között.
A legújabb változásokkal eltűnt a Model S és Model X legolcsóbb, Standard Range változata, így jelenleg csak a Long Range és a Performance modellek rendelhetők a gyártó weboldaláról. Ezzel az Egyesült Államokban 80 ezer dollárra ugrott a Model S, és 85 ezer dollárra a Model X listaára. Továbbá a Tesla kivette az extrák közül a Ludicrous csomagot, hiszen ezentúl alapfelszereltségként érkezik a Performance modellekhez a Model S esetében 2,4 másodperces 0-ról 60 mérföld per órára való kigyorsítást ígérő extra.
Ezzel az egyetlen komoly extra, ami a Model S és Model X modellekhez rendelhető, az Autopilot csomag maradt, amely nem igényel semmilyen hardveres változtatást sem az autón, hiszen az ehhez szükséges érzékelők és számítógép minden autóba beszerelésre kerül. Az autó színe, a kerekek és a beltér dizájnja természetesen továbbra is kiválasztható a rendelésnél.
Az autók alapszíne is megváltozott – mostantól fekete helyett fehér Teslát kapunk, ha nem változtatunk a fényezésen. Ez érvényes a Model 3-ra is, amely esetében jelenleg a Standard Range Plus változat a legolcsóbb a Tesla oldalán, 38 990 dolláros listaárral. Telefonon keresztül, vagy egy szalonba ellátogatva továbbra is megrendelhető az oldalon nem szereplő Standard Range modell, amelyet a legutóbbi árváltozás után 35 400 dollárért árul a Tesla. Vele szemben a hátsókerék-hajtásos Long Range modell amellett, hogy nem szerepel az online dizájnstúdióban, már telefonon keresztül vagy szalonban sem rendelhető a Teslától.

Jol latom hogy annyit kernek egy model3 performancert mint amennyi a LR AWD volt?
Aki ket hete rendelt performance modellt konyvelheti a 3millios bukot, ugy hogy meg egy kilometert se tett meg vele. Nem valami etikus.

1 kedvelés

Hát ez durva! Múlt héten rendeltem egy LR AWD-t raktárról és az többe került! Most a Performance AP nélkül 56.370€ és 62.670€ AP-vel!

Megkérdezhetem, hogy hol rendelted?

…Szerencsére a hazai ügynökök (Universal, MAH) is azonnal csökkentették a M3P alapárakat olyan 3 millió forinttal. Nem kis tétel, akik mostanában vették át keserű lehet a szájíz. Gondolom aki még csak rendelte, arra már az új ár vonatkozik. Legalábbis úgy lenne korrekt…

Német tartós bérlettel foglalkozom, így Németországban egy magyar ügyfelünknek rendeltem július 4-ikén és július 22-ikén már át is adják Frankfurtban. Pont azt számolgattam, hogy az új árakkal az alap SR AP nélkül már 45.000€ bruttóból kijön, 60 hóra 4m Ft kezdővel (12.400€) havi 200.000 Ft-ból (630€) már kijön a matek.

Sajnos most nem, ma beszéltem egy Teslás értékesítővel erről, szerettem volna újra kalibrálni az árat, csak ha visszamondod a korábbi rendelést és újra beállsz a sorba, akkor kapod meg az új árat. Az ügyfélnek viszont most kell az autó, jövő hétvégén már ezzel megy a család nyaralni. :slight_smile: Én visszamondtam volna a helyében.