Ingyenes a Supercharger, ha használt autót vásárolok? Hogyan tudom meg?

Kérdésem az ingyenes tôltéssel kapcsolatos.
Szinte minden, 2017 előtt gyártott eladó kocsihoz oda írja az eladó, hogy ingyenes töltés jár a kocsihoz, amíg működik. Itt az oldalon is van ilyen hirdetés.
A másik információ pedig, hogy az annak idején átadott kocsikhoz, kizárólag az első tulajdonosnak jár ez a szolgáltatás.
Akkor most a hirdetők becsapják a leendő vevőt, vagy mégis jár az ingyenes töltés a 2017 előtt átadott kocsikhoz?
Megköszönném az eligazítást a témában!

Kezdetben az autóhoz volt kötve az ingyenes supercharger használat, és az tovább öröklődött az autó következő tulajdonosához. Később már csak az első tulajdonosnak járt ez. Volt olyan időszak, amikor évi 400kwh-ra volt limitálva a használat és olyan is, amikor egyáltalán nem volt ilyen lehetőség.

A biztos az, ha a Teslánál megkérdezed, hogy a konkrét autóhoz mi járt. Ha az eladó az előző tulajdonos és nem kereskedő, akkor a tesla.com-on belépve lehet ellenőrizni, hogy melyik szabály vonakozik arra az autóra.

Az enyémnél pl. ez a szöveg van: "You have free, unlimited Supercharging for your current Tesla. If you choose to sell your current Tesla, free Supercharging will transfer to the next owner. ". Elég egyértelműen a következő tulajdonos is meg fogja kapni az ingyenes töltést.

1 Like

Köszönöm a segítséget!
Értem.