Íme az új – és talán az eddigi legmenőbb – teslás Easter Egg


#1

A „jövő autói” repítenek vissza a múltba.


Nem a Tesla az első gyártó, amely Easter egget csempész az autójába, de az biztos, hogy a kaliforniai gyártó teszi ezt a legsűrűbben az egész autóiparban. A Model S és Model X tulajok már korábban is számos rejtett funkciót és humoros utalást találhattak az autójukban, a legújabb „Húsvéti tojás” pedig az autók mobilalkalmazásában kapott helyet.

A fő téma ezúttal a „Vissza a jövőbe” filmtrilógia.

A rejtett utaláscsomag előhozása rém egyszerű, hiszen csak annyi a teendő, hogy pontosan 121 mérföldnyi hátramaradt hatótávnál (195 km) kell az akkumulátor ikonra koppintani. Ezután pedig érkezik is az első vissza a jövőbe utalás.

Az alkalmazás ugyanis figyelmeztet, hogy „bizonyosodjunk meg róla, hogy a plutónium be lett helyezve a reaktor kamrájába”. Épp úgy, mint a filmben. Ezután némiképp átalakul az alkalmazás. Az autó helyét egy szürke Model X veszi át, OUTATIME névvel. Ennek eredete a filmbeli időgép, vagyis a DeLorean rendszáma, amelyről ugyanezt a feliratot olvashattuk le. A merülő elem hirtelen megtelítődik, és megjelenik rajta a radioaktivitás szimbóluma. A hatótáv helyét pedig átveszi egy „1,21 GW” felirat (ekkora teljesítménnyel bírt a DeLorean reaktora a filmben).

Ez pedig még csak a jéghegy csúcsa. Az autó valós helyzete helyett a „1600 S Asuza Ave, Rowland Heights, CA” címet jelzi az applikáció. A filmben itt találkozott először a két férfi főszereplő, Marty és a Doki. A következő szerviz időpontja 1955 november 5-ére, hajnali 6 órára vált. A filmben ugyanis ezt a dátumot is „meglátogatták” egy alkalommal.

Többek között az autó modellje is megváltozik, hiszen egy nem létező Model X P88D-t emleget az alkalmazás, ami egyértelműen a filmben sokat emlegetett 88 mérföld per órás sebességre utalt. Ennyivel kellett repeszteni a DeLoreannal, hogy megvalósuljon az időutazás.

Több egyéb apró utalás mellett az egyik legmeglepőbb, hogy megváltozik a feltüntetett alvázszám is. Az újonnan megjelenített „SCEDT26T6BD005261 pedig a nyilvántartás szerint egy valódi DeLoreanhez tartozik.