Íme, a várva várt Tesla CCS adapter

Jóval egyszerűbb megjelenéssel érkezik a Tesla CCS átalakítója, mint a korábban bemutatott CHAdeMO változat. Az első fotók az Electrek szakoldaltól érkeztek a tavaly bejelentett átalakítóról, amely rengeteg Tesla Model S és Model X tulajdonosának életét könnyítheti meg a jövőben.

Az itteni Model 3-asok a Model S-ekkel és X-ekkel ellentétben már CCS szabványú töltőnyílással lettek felszerelve, így kompatibilisek az olyan ultragyors villámtöltő hálózatokkal, mint az épülő Ionity vagy Fastned. Az idősebbnek mondható modellek ellenben a Tesla saját módosított Type 2-es csatlakozójával érkeztek, így számukra rengeteg villámtöltési lehetőség esik ki a kontinensünkön.

A Tesla akkor, mikor bejelentette, hogy CCS csatlakozóval érkezik Európába a Model 3, egyben megígérte, hogy a többi modelljéhez készít egy CCS átalakítót, amelynek köszönhetően azok számára is több töltési lehetőség válik elérhetővé.

Korábban úgy volt, hogy február elsejétől az összes megrendelt Model S-hez és X-hez ingyenesen jár majd az adapter, ám a Tesla később bejelentette, hogy ez egyelőre mégsem valósul meg. A fenti képek az elsők, amelyeket láthatunk a CCS adapterről, és bár az kiderül, hogy ez nem lesz akkora termetű, mint a CHAdeMO átalakító, arról mégsem tudtunk meg többet, hogy mikor válik megvásárolhatóvá a várva várt kütyü.

Azt még korábban árulta el a Tesla, hogy a CCS adapter a Supercharger 2-es oszlopokon akár 120 kW-os teljesítménnyel is képes lesz elbírni, ami nem az átalakító, hanem az autó felső határa. Azóta változtak a számok, hisz a nem is olyan régen megjelent Supercharger oszlopok akár 250 kW-ra is képesek, így kíváncsiak leszünk, hogy végül mennyire lesz képes egy Model S vagy Model X a CCS átalakítón keresztül.

1 Like

Ez nagyon tetszik! Nem olyan bumszlim mint a ChaDemo adapter, viszont a teljesítménye többszöröse.
Remélem árban is kedvezőbb lesz! Vagy ne reménykedjem? Mivel nem tervezek töltést SCn és 3f ACn kívül, ezért megfontolommennyit költenék egy ilyenre.

300 euro körüli árat saccolok

Insideevs en azt írták hogy 190Eur az adapter.
De csak új autokkal működik alapból.
A régebbi autókhoz kell egy hw upgrade is.
Azoknál az upgrade az adapterrel együtt 500EUR. Állítólag.

Eközben Norvégiában

2 Likes