Íme, a várva várt Tesla CCS adapter

#1

Jóval egyszerűbb megjelenéssel érkezik a Tesla CCS átalakítója, mint a korábban bemutatott CHAdeMO változat. Az első fotók az Electrek szakoldaltól érkeztek a tavaly bejelentett átalakítóról, amely rengeteg Tesla Model S és Model X tulajdonosának életét könnyítheti meg a jövőben.

Az itteni Model 3-asok a Model S-ekkel és X-ekkel ellentétben már CCS szabványú töltőnyílással lettek felszerelve, így kompatibilisek az olyan ultragyors villámtöltő hálózatokkal, mint az épülő Ionity vagy Fastned. Az idősebbnek mondható modellek ellenben a Tesla saját módosított Type 2-es csatlakozójával érkeztek, így számukra rengeteg villámtöltési lehetőség esik ki a kontinensünkön.

A Tesla akkor, mikor bejelentette, hogy CCS csatlakozóval érkezik Európába a Model 3, egyben megígérte, hogy a többi modelljéhez készít egy CCS átalakítót, amelynek köszönhetően azok számára is több töltési lehetőség válik elérhetővé.

Korábban úgy volt, hogy február elsejétől az összes megrendelt Model S-hez és X-hez ingyenesen jár majd az adapter, ám a Tesla később bejelentette, hogy ez egyelőre mégsem valósul meg. A fenti képek az elsők, amelyeket láthatunk a CCS adapterről, és bár az kiderül, hogy ez nem lesz akkora termetű, mint a CHAdeMO átalakító, arról mégsem tudtunk meg többet, hogy mikor válik megvásárolhatóvá a várva várt kütyü.

Azt még korábban árulta el a Tesla, hogy a CCS adapter a Supercharger 2-es oszlopokon akár 120 kW-os teljesítménnyel is képes lesz elbírni, ami nem az átalakító, hanem az autó felső határa. Azóta változtak a számok, hisz a nem is olyan régen megjelent Supercharger oszlopok akár 250 kW-ra is képesek, így kíváncsiak leszünk, hogy végül mennyire lesz képes egy Model S vagy Model X a CCS átalakítón keresztül.

1 Like
#2

Ez nagyon tetszik! Nem olyan bumszlim mint a ChaDemo adapter, viszont a teljesítménye többszöröse.
Remélem árban is kedvezőbb lesz! Vagy ne reménykedjem? Mivel nem tervezek töltést SCn és 3f ACn kívül, ezért megfontolommennyit költenék egy ilyenre.

#3

300 euro körüli árat saccolok