Íme a Tesla új, az autót és környezetét mutató grafikája

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy a Tesla a 2019.16-os verziószámú szoftverében kissé átdolgozza az autó és környezete vizualizációját a kijelzőkön. Akkor a Tesla azt közölte, hogy a kijelzőn látható grafikát úgy alakították át, hogy az a lehető legtöbb és legfontosabb információkat közölje a sofőrrel. Akkor még nem tudtuk, hogy pontosan hogyan is fest majd az új grafika a gyakorlatban, ám a frissítés végre elkezdett szélesebb körben is elérhetővé válni, és megjelentek az első videók az újításról.

Mint láthatjuk, a virtuális kamera teljesen máshogy mozog az autó körül. A Tesla célja ezzel az volt, hogy a sebességtől és helyzettől függően mindig a legfontosabb elemeket mutassa a kijelző. Emellett kisebb egyéb változások is történtek, ugyanis a Model 3 grafikája valamivel kidolgozottabbnak tűnik, illetve kanyarodáskor is többet mutat az új kijelzés.

A 2019.16-os verziószámú Tesla-szoftver emellett újításokat hoz a Sentry Mode-ba, illetve innentől kezdve lehetőség lesz arra is, hogy a Teslák automatikusan frissítsenek a legújabb szoftverre. Végül pedig azt is bevezették, hogy a sebességkorlátot jelző tábláknál az autó azt is figyelembe vegye, hogy van-e időjárásra vagy egyéb tényezőre vonatkozó kiegészítő tábla.

1 Like