Íme a Tesla Semi és annak csomagtere közelebbről

A Tesla kamionjának egyik prototípusa az Electrek szerint Észak-Kaliforniában fuvarozott az elmúlt néhány napban. A szaklap egyik olvasójának sikerült is elcsípnie a piros Tesla Semi-t néhány fotóra, amelyekből most először az is kiderült, hogy hogyan van kialakítva a nyergesvontató csomagtere.


A Tesla még 2017-ben mutatta be a Semi két verzióját, amelyeket az akkori terv szerint idén kezdtek volna el gyártani. Később 2020-ra tolták az indulást, azóta pedig elvileg folyamatosan tesztelik a prototípusokat. Igaz, az elmúlt néhány hónapban alig láthattunk híreket arról, hogy éppen hol bukkant fel az elektromos kamion.

A képek készítőjének sikerült néhány mondatot kihúzni a kamion volánja mögött ülő mérnökökből, akik elmondták, hogy a fejlesztés jelenlegi állása szerint a Semi végleges változata akár magasabb hatótávot és teljesítményt is nyújthat, mint a bemutatón elhangzottak. Elon Musk 2017-ben még egy 480 km-es és egy 800 km-es hatótávú változatot leplezett le, de már akkor azt mondták, hogy végül emelkedhetnek a kilométerek.

A legfrissebb információk szerint a Tesla a jövő év végén kezdi meg a Semi tömeggyártását. Maguk a nyergesvontatók még nem tudjuk, hogy hol készülnek majd, de a hajtásláncot a nevadai Gigafactory állítja elő. A becslések szerint a Tesla már több ezer rendelést fogadott az elektromos kamionjára.