Ilyen lesz az új Roadster csomagtere!

A Tesla két éve, 2017-ben rántotta le a leplet a még mindig készülő Tesla Roadsterről. A kétszáz kWh-ás akkumulátorcsomaggal szerelt elektromos szörnyetegből akkor egy működő prototípust is megvillantottak, sőt. A szerencsésebbek átélhették az eszméletlen, 1,9 másodperces 0-ról 60 mérföld per órás (96 km/ó) tempóra való kigyorsítást.


A Tesla azóta is csak azt az egy prototípust mutogatja, ám annak örülhetünk, hogy a tűzpiros szuperautó rendre tiszteletét teszi a gyártó nagyobb eseményein.

Legutóbb a múlt héten megrendezett Tesla Autonomy Day-en merészkedett a közönség elé a Roadster, amely ezúttal újabb részleteket mutatott meg magából.

A rendezvényen megjelentek ugyanis bepillantást nyerhettek a prototípus csomagterébe, amely a képek alapján valamivel nagyobb, mint a számok alapján vett vetélytársaké. Bizonyára mindenkit meglepett, hogy az őrületes gyorsulással és több mint 400 km/órás végsebességgel bemutatott szuperautóban akár négy ember is utazhat egyszerre, köszönhetően a két hátsó ülésnek. Mint az most kiderült, a hátsó csomagtér bővíthető a két hátulsó ülőhely lehajtásával, így pedig a következő Roadsterrel akár egy páros nyaralásnak is nekiindulhatunk majd anélkül, hogy helyben kellene megvennünk a váltóruhákat. Ez számos hasonló kaliberű szuperautóval szinte lehetetlen küldetés.

Várhatóan, a két plusz ülés csak a SpaceX csomag nélküli változatban lesz elérhető, hiszen Elon Musk szerint ebben a sűrített levegős fúvókákkal szerelt változatban már nem marad hely a hátul utazni kívánóknak. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy az autó elejében is van-e csomagtér, vagy ezesetben kiesik az úgynevezett „frunk”, ám az őrületes specifikációk miatt képesek leszünk szemet hunyni afelett, ha a Tesla ezesetben elhagyja ezt a hagyományát.