Így zajlik egy összetört Tesla javításának ügyintézése – MKBHD videó


#1

A Tesla garanciális és garancián túli ügyintézéséről már írunk korábban ebben a cikkben, azonban most a híres Tech YouTuber, MKBHD beszámolt arról, hogy hogyan sikerült 3 hónap alatt megjavíttatnia az autóját, és milyen szerencsés volt, mert ez akár 1 évébe is kerülhetett volna!


A videójában arról beszél, hogy még 2018 végén összetörték a Tesla Model S-ét, mert egy kamion holtterében sikerült lennie, aki éppen sávot váltott. Összességében tehát oldalt keletkezett kár az autóban.

Ugorjunk is vissza az eredeti témához, a Tesla javítása körülbelül 3 - 3,5 hónapot vett igénybe, ami azért nem kevés idő, senki sem szeretne ennyit lenni távól az autójától, főleg ha az egy Tesla.

Az érdekesség az egészben persze a javítás és annak körülményei, illetve a szerviz hozzáértése. Először is, ha tehetjük, akkor egy Tesla által hitelesített szervizbe, úgynevezett Tesla Body Shop-ba javíttassuk az autónkat (nyilván ez USA-ban jóval könnyebb), de például Ausztriában két ilyen Shop is van, ahova vihetjük az autónkat! Itt tudsz rákeresni ezekre a Tesla weboldalán.

Amint megvan a kiszemelt szerviz, vegyük fel velük a kapcsolatot, és kérdezzük meg, hogy van-e raktáron olyan autó elem, ami a mi javításunkhoz szükséges. Ez egy nagyon fontos szempont, mivel ezért került a javítás csak néhány hónapba, hétbe MKBHD esetén, és nem fél vagy 1 évbe.

A Tesla sajnos nem sieti el egy-egy autó alkatrész kiszállítását, sokszor hónapokat vár az autós, hogy a szervizbe megjöjjenek ezek. Így szerencséje volt a videósnak is, mivel nagyrészt raktáron voltak az autóhoz szükséges alkatrészek, gyorsan kitudták cserélni. Ezért kell előre felhívni az adott szervizt, hogy raktáron van-e avagy mennyi idő az adott alkatrész beszerzése!

Nézzétek meg a videót, amiből kiderül a teljes javítás ügymenete, illetve költsége is: