Így tekerik az új Roadster szokatlan kormányát

Újra megmutatkozott a Tesla Roadster prototípusa. A tűzpiros elektromos sportautó ezúttal a tegnapi befektetői értekezleten tette tiszteletét, ahol bizonyára rengeteg videó és fotó készült a Tesla különlegességével. Az egyiken végre működés közben vehetjük szemügyre a következő Roadster korántsem megszokott kormányát.

Mint láthatjuk, a sportos forma ellenére a Roadster kormányát akár kétszer is körbefordíthatjuk. A gyártó egyik mérnöke bevallotta, ez azért megszokást igényel, de idővel kellemes élménnyé válik a kanyarodás az új Roadsterrel. Az még egyáltalán nem biztos, hogy a Tesla a végleges változatban is megtartja ezt az egyedi alkatrészt, ám egyre valószínűbb, hogy ez az Amerikai gyártó terve. Ez azért is érdekes, mert nem minden országban megengedettek az ilyen és ehhez hasonló kormányok.

Egyelőre még arra várunk, hogy a Tesla megerősítse a Roadster új változatának gyártásának megkezdését. Az amerikai gyártó korábban 2020-at emlegette, ám azóta hallgatnak, és várhatóan 2021-re vagy az utánra csúszik az eszméletlen villanyautó gyártása.

A kormány formája egyébként sokakat aggaszt, ám bízunk benne, hogy a Tesla – amennyiben így dönt – megoldja, hogy ne legyen zavaró a dizájn.

1 Like