Így működik a Tesla Model 3-ban a Sentry, a Dog és a holttér mód. (videók)

#1

A Tesla néhány hete adta ki a legújabb frissítését, amiben aktiválta az autótulajdonosoknak a Sentry, Dog és holttér figyelő módot. Ezekről most részletes videót is megnézhetünk.


Sentry mód

Kezdjük is a legérdekesebb Sentry móddal, ami tulajdonképpen eyyfajta plusz védekezés a Tesla tulajdonosoknak. Lényegében a vandálok és azok ellen készült, akik a kocsink mellett ólálkodnak, vagy túl közel mennek, esetleg kirabolnák az autót. Rövid Tesla reklám erről:

Ahogy a videón is látszik a Tesla hangosan elindít egy klasszikus zenét, a kijelzőn pedig megjelenik egy piros “szem”, ami értesít, hogy a külső kamerák felvételt készítenek. Ez funkció pusztán szoftveres megoldás, tehát a Tesla csak kihasználja az autóban elérhető hardvereket, amit bármelyik gyártó megtehetne, de Elon meg is tesz!

A Sentry módot külön be kell kapcsolni a menüben, ezután az autó lezárásakor automatikusan aktiválódik, ha az nincs 20%-os akkumulátor szint alatt. (Hivatalos Tesla leírás)

A védekezés a kamerákkal történik, így logikus, hogy ha eltakarjuk őket, akkor nem fog működni. Az elején még csak a lámpák villanásával, illetve a kijelző bekapcsolásával figyelmeztet a Tesla, majd akkor kezd el hangos zenélésbe és dudálásba, ha már esetleg ütik a kocsit. A cikk végén lévő videóban részletesen is megnézhetitek, hogy mire képes ez a funkció.

Dog mód

A Dog mód nevéből adódóan is a kutyásoknak fog kedvezni. Amennyiben bekapcsoljuk, a kijelzőn megjelenik egy felirat, hogy a hűtés / fűtés aktiválva van a kutyusok számára, jól érzik magukat. Nézzétek meg a rövid reklám videót róla:

Holttér figyelő mód

Ez funkció is hű a nevéhez, bár eddig is láthattuk a kijelzőn a közelünkben lévő autókat, ezután már hanggal is jelez nekünk a rendszer, hogy bizony olyan helyen van egy autó, amit mi nem láthatunk a tükörből. Ez frissítés után automatikusan aktiválódik, külön nem kell bekapcsolni.

Ugyancsak apró kényelmi funkció, hogy immáron beállítható az, hogy egyes helyeken az autó automatikusan behúzza a tükröket parkoláskor.

Videó

A fenti újdonságokról részletes videót készített Tesla Raj, érdemes végig nézni, mivel rengeteg opciót kipróbál, hogy ezek hogyan működnek, és milyen hibáik vannak még.