Így áll elő magától egy Tesla Model 3 a tulajdonosának - videó

Még mindig várat magára a Tesla tavaly bejelentett Enhanced Summon funkciója, amellyel a villanyautók nem csak gurulni tudnak, hanem sokkal összetettebb feladatokat is képesek lesznek elvégezni a parkolókban, sofőr nélkül.

Mint az idén kiderült, a Summon továbbfejlesztett változatával a Tesláknak már az sem okoz majd gondot, ha önállóan kell kiparkolniuk a helyükről, és elvezetniük maguk a tulajdonosukig. Ehhez pedig nem lesz szükség másra, csak néhány koppintásra az okostelefonos alkalmazásban.

Az amerikai autógyártó már jó ideje dolgozik ezen a projekten, és Elon Musk az év elején elárulta, hogy rengeteg előírás hátráltatja őket a funkció megvalósításában, így nem biztosak benne, hogy minden régióban elérhetővé tudják majd tenni az Enhanced Summont.

Mindenesetre addig már sikerült eljutniuk, hogy az Early Acces program bizonyos résztvevői már tesztelhetik az újítást, és az egyik szerencsés pedig nemrég egy videót is készített arról, hogy hogyan navigál egy parkolóban önállóan a Teslája.

Tény, hogy a minőség hagy némi kivetnivalót maga után, ám az mindenképp lenyűgöző, ami a videón történik. A Tesla ugyanis láthatóan szépen, önállóan oldja meg a kiparkolást, és gond nélkül előáll a tulajdonosának. Igaz, a Model 3 kissé bátortalannak tűnik, de mondhatni nagy forgalomban kellett vizsgáznia, és így is jeles lett a végeredmény

Musk azt ígérte, hogy még ebben a hónapban igyekeznek sokkal több Tesla számára elérhetővé tenni az Enhanced Summont, vagyis bizonyára jól haladnak a funkció befejezésével és engedélyeztetésével.