Hollandiában is szárnyal a Tesla Model 3

Hét teljes hónap elteltével már 22 400-at mutat a holland EV-k és plug-in hibridek eladásának számlálója. Az ottani autópiac egészének már 7 százalékát teszik ki a külső áramforrásról tölthető akkumulátorral szerelt autók értékesítései, ami nagyban köszönhető a Teslának és a Model 3-nak is.
Az európai országban ugyanis a Model 3 uralja az elektromos eladási listát. Az évben eddig összes 6653 új Model 3 talált gazdára, amely az összes elektromos eladás 30 százalékát teszi ki. Viszonyításképp, a második helyen a Hyundai Kona EV követi, 2688 darabbal és 12 százalékos résszel.
A Tesla üdvöskéjének vezetésével a hollandok idén is sokkal döntik az eladási rekordokat, ha a villanyautókról van szó. Az EV Sales Blog adatai alapján Hollandia a júliusi hónapban 102%-os növekedést jegyezhetett a tisztán elektromos autók eladásában, ám a tölthető hibridekből kevesebb fogyott, így összességében a plug-in autók értékesítésének „csak” 73%-os növekedésben volt részük. A plug-in-ek 7 százalékos piaci részéből egyébként 6,2%-ot tesznek ki a tisztán elektromos modellek.
A Tesla ezzel egyben a legsikeresebb elektromos gyártó is a térségben a plug-in eladások 32 százalékának kisajátításával. Nem elhanyagolható az sem, hogy az idei évben az eddig több mint hatezer eladást jegyző Model 3 olyan autókat utasított maga mögé a teljes iparban, mint a 3194 eladást elérő BMW 3-as sorozat, vagy az 1825 és 1189 eladással „kullogó” Mercedes-Benz C-osztály és Audi A4.
2 Likes