Hiba az otthoni töltéssel falitöltőről

Sziasztok. 3 fázisom van itthon, falitöltőről töltök. (a tekerő 25A-ra van állitva mert az autóm 24-et tud felvenni) Lassan egy hónapja töltök itthon heti 2-3 szor és eddig nem volt gond. Van, hogy amikor felteszem az autót tölteni lassabban tölt (40 km/h) ilyenkor újrainditom a töltést és helyreáll (70km/h).
A napokban a házban elmegy az áram bizonyos részeken mikor beteszem az autót tölteni… egy idő után leáll a töltés is, a töltő is pirosan villog, a csatlakozó is… “unable to charge”…
Miután leveszem az autót helyreáll a villany a házban 1 óra múlva…
Van hogy a töltés csatlakoztatása se jön össze elsőre (sárga a csatlakozónál a LED)
Mi lehet a gond? Villanyszerelő sem tud segíteni…
-Model X Raven Performance naprakész software-el.
Üdv Erdélyből!
A segítségeteket előre is köszönöm!

Elfárd, elfáradt(Ak) a kismegszakító(i)d. Elmelegedtek a túláram miatt, ez pedig idővel rosszabbodik. Folyamatos túláram miatt a kismegszakítóid nem rögtön, hanem akár csak egy óra múlva oldanak le. Azaz, van pl. 3x32A, de a töltő + ház 45A t kér…

A házad és a töltés egyidejűleg több a ampert vesz fel, mint a kismegszakítóid enged. Jó eséjjel ezek azok amit a szolgáltató adott. Ha minden legális, azaz megvan az amperszámod mindhárom fázison a háznak és a töltésnek egyszerre, akkor kérj cserét a szolgáltatótól. Ha nem, akkor kérj teljesítménybővítést és utána úgy is cserélik mimdhármat.

1 kedvelés

Mi van ha 16A-re állítod? Nekem 24-24-32 van és 3x16A-t tudna a kocsi felvenni de csak 3x12A-re limitálom hogy maradjon áram a fűtésnek/hűtésnek és a háztartásnak. Ez is bőven elég.

Ha 16A-ra állítom a töltés nem lesz lassabb?

termeszetesen de!

Rendben. Előbb akkor felveszem a kapcsolatot az áramszolgáltatóval.
Köszönöm a segítséget!

Én úgy lőttem be a dolgot, hogy az autó előtt 3x16A-val egyszerre gond nélkül ment minden nagyfogyasztó (mosógép, szárítógép, sütő, főzőlap, mikró, légkondik, stb), tehát ismertem hogy a ház csúcsra járatva mennyivel üzemel gond nélkül. A kapacitás bővítést 3x40A-ra kértem, a töltőt pedig 20A-ra állítottam. Így még maradt is egy kis tartalék, és nem kell aggódni ha töltés közben kezd házitündérkedni az asszonypajtás :slight_smile:

2 kedvelés