Hazánkban egy hasznos funkció lesz elérhető

#1

A jövőben az úthibákra is figyel majd az Autopilot

A Navigate on Autopilot legújabb változatának bevezetésével jóformán egy majdnem teljesen önvezető funkcióval gyarapodnak a Teslák. A frissítés után az autók jóval intelligensebben közlekednek az autópályákon, mint eddig. Figyelik a forgalmat, reagálnak, ha valaki be szeretne sorolni eléjük, és még azt is engedik, hogy a sofőr beállítsa, mennyire közlekedjen agresszívan az autó.

A teljes mértékben a szabályok szerint közlekedő autó azonban nem mindig tükrözi a reális vezetést.

Éppen erre hívta fel a figyelmet Fred Lambert is, a 9to5Mac szakírója, aki egy Model 3-mal tesztelte az új Navigate on Autopilotot. Elmondása szerint az autó tökéletesen közlekedik gyorsforgalmi úton, és csak akkor kellett közbelépnie, amikor egy kátyú felé haladt az autója.

Fel is tette a kérdést Twitteren Musknak, hogy az autók képesek lesznek-e a jövőben odafigyelni arra, hogy ne hajtsanak bele a kátyúkba. Neki nem, de másnak válaszolt a Tesla vezére ugyanerre a kérdésre. Mint kiderült, az amerikai villanyautók önvezető rendszere később az úthibákra is odafigyel majd.

A Tesla igyekszik egyre intelligensebbé tenni az autójuk önvezető rendszerét, és az ilyen apró részletek azok, amik valóságossá teszik majd az Autopilotot. Mindamellett, hogy a rendszernek figyelnie kell a közlekedés alapvető szabályaira, rengeteg egyéb dolgot kell mérlegelnie, és döntenie bizonyos helyzetekben ahhoz, hogy a Tesla teljesen önvezető rendszerére végül azt mondhassuk, hogy egy biztonságos és élhető rendszert hozott össze a kaliforniai gyártó.

2 Likes