Használt Teslát Norvégiából?

#1

Sziasztok!

Avval a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy használ Tesla-t szeretnék vásárolni, de nem kis hazánkból hanem a norvég piac kínálatából tekintve nyolc 9 millió között nagyon szép Viszonylag kevés kilométerrel vannak. Ti mennyire tartjátok ezt jó gondolatnak? A legnagyobb kérdés azonban a hazahozatal mert lábán szeretnénk hazahozni azonban nem tudjuk, hogy a Superchargerrel Miként tudjuk tölteni a Modell S P85-öt gondolok itt a fizetési metódusra, minden állomáson van lehetőség bankkártyás tranzakciókra és ehez ajánlott Eurós számlával rendelkezni? Hallotam olyat is hogy működik a pay-pass ezeknél a töltőknél, bárhol a világon. Ugyanis megkell állni 2800km alatt vagy 7x szuper tölteni. És hogy ennek mekkora költsége van gondolok itt a kWh- egység árára valamint van-e egyébb kezelési vagy más levonásra kerülendő összeg? Illetve autó pálya díjak az unió területén vannak? Tekintve zöld rendszámos! A papirozásához milyen dokumentumok szükségesek ide haza beíratni? Milyen adás-vételit írjunk kint? Válaszokat előre is köszönjük!

#2

Szia! Sajnos nincs tapasztalatunk a Norvégiából behozott autókkal kapcsolatban :frowning:

#3

Értem én nincs tapasztalatok, sajnos nekünk sincs.

Ezért kérdezem, hogyan tudunk tölteni? Nem kell a tulajdonosa legyek hivatalosan az autónak? Mert ugyebár csak egy adás-vételim lessz. És hogy fizetni minden töltő állomáson lehet bankártyával? Vagy épp pay-pass al?

#4

Szia !
Mivel Norvégia nem EU tag, szerintem vám és áfa is fogja terhelni a vételárat a hazai forgalomba helyezés előtt.
Inkább számolj 10-12 megállással, ha tényleg lábon szeretnéd hazahozni. (Már ha fogod tudni tölteni a Supercharger-eken).

#5

Szia! Èn a pàrommal Norvègiàban èlek ès mi voltunk otthon tavaly 6 hetet ès simàn megcsinàktuk az utat sajàt làbàn haza is, ès
vissza is. Ha 2017 elötti modelt veszel akkor nincs töltèsi díj a szuper töltökön. Mi Pècsre mentük ugyhogy Szlovèniàn keresztül jöttünk ès utànna Sormàson töltöttünk utoljàra. Nekünk a töltès nem került semmibe! Csak az autopàlyadíjakat kellett fizetni illetve a kompot Norvègiàból Dàniàba. Az ut kb 6 óràval volt hoszabb mint amikor benzines vagy dizellel mentünk haza. Sajnos a papirozàst nem tudom csak a Magyar auto honositàsàt Norvègiàba.

1 Like
#6

Na ezaz!

Jönnek itt az infók! Mindenkinek előre is köszi. Szeretnék a családba egy kibaszott “villanyverdát”

Tehát a super charger mindenhol díjmentes? Semmi dokumentum nem kell? Csak feldugom és csá. Várok 1h hosszát.

De akkor vám mindenképp kell???

1 Like
#7

Norvégia ugyan nem EU tag, de EFTA tag, ezért ugyanazok a behozatali szabályok érvényesek rá, mint bármelyik EU-s országra.
Szóval vám 0%, és az áfa is 0%, ha 6 hónapnál idősebb ÉS 6.000km-nél több van benne.
A honosításhoz kell kétnyelvű adásvételi, vagy le kell fordíttatni a számlát az OFFI-ban 20-50e Ft-ért.
Ha kereskedőtől veszed, és a forgalmi nem az ő nevére szól, akkor elvileg kellene még egy “jogfolytonossági nyilatkozat”, szintén többnyelvű, de nem mindenhol kérik.

1 Like