Használt Tesla?


#1
 Sziasztok.

Biztosan nem vagyok egyedül a problémámmal, ezért hozok létre egy új témát.
Németországban élek és dolgozok, hollandiától 20 km-re, nagyon gondolkozok egy Teslán (Model S), de mivel itt sincs kolbászból a kerítés és 70-80.000 euróért bár mennyire is jó, nem tudok venni egy új autót.
Ezért elkezdtem kicsit körbenézni a használtautó piacon, és megakadt a szemem egy Holland kereskedőn, aki csak és kizárólag 300.000 km futásteljesítmény feletti Teslákat árul.
Ebből azonnal következnek a kérdések.

-Mire kell figyelni egy használt Tesla vásárlásakor?
-Mekkora futásteljesítmény után kezd nagyon rizikós lenni a vásárlás?
-A Tesla garancia pontosan mire vonatkozik?
-És persze a következő esetleg a 3. tulajdonosra is vonatkozik?
-Mi van akkor ha egy cég vette az autót és pl. taxiként üzemelt? Ebben az esetben is él garancia?
-Hogyan lehet ellenőrizni az akkuk és a motorok állapotát?

Ha van valakinek tapasztalata, esetleg információja a témával kapcsolatban, megköszönném a segítséget.


#2

Szia,

Én javítok Budapesten Teslákat, és van rendszeresen eladó autóm is.
Mint minden autónak, így a Teslának is, ha nagyon sokat ülnek benne nyilván elhasználódik mindene. Bár a tapasztalatom azt mutatja, hogy megfelelő karbantarás mellett, jól bírják a strapát, de 300000 km nem kevés. Biztosan kecsegtető az ára, és azt is elfogadom, ha valakinek nincs erre több pénze, de nagyon szeretne egy ilyet.
Az alap, és teljes körű garancia 4 év vagy 80000 Km. Ettől lehetnek eltérő garanciák is, mert amit a Tesla használtautó kínálatából vásárolunk, arra a Tesla szokott adni extra garanciát.
A garanciát nem befolyásolja a tulajdonosváltás.
Az alap, teljes körű garancián túl, km megkötés nélküli, az autó 8 éves koráig tartó garanciát vállalnak a meghajtó akkumulátorra, és a meghajtó motor(ok)ra.
Az akkumulátor állapota egyszerűen ellenőrizhető azzal, ha teljesen feltöltött autónál, megnézzük, hogy hány km-t ír ki. Erre vannak a neten fellelhető táblázatok, ahol látható, hogy az adott típus új korában mennyi hatótávot írt ki. A Teslánál ezt a számot nem befolyásolja, hogy hogyan használták előtte az autót.

teslavarazslo.hu


#3

Köszönöm az infókat. Nagyon át kell rágni ezt a dolgot :slight_smile: Ezek körülbelül 4-5 éves autók, ebből gondolom, hogy taxik voltak. És persze abból, hogy a fényezésük makulátlan… apróbb használatból eredő kopasokkal együtt tudok élni, tudom, hogy nem új autót veszek, viszont az akku és a motor olyan dolog amit nem szeretne az ember hibásan látni.
A Teslának van saját használtautó értékesítése? Erről még nem hallottam :slight_smile:
köszönöm a segítséget :slight_smile:

Számolgatás és tervezés tovabb :slight_smile:


#4

A Teslának van használt autó értékesítése, aminél nagy előny élvez a garancia ujraindítása, viszont egyértelműen drágább az autó.
www.tesla.com/used oldalon elérhető a megfelelő régió kiválasztása után.