Használt Tesla vásárlás

#1

Tisztelt Közösség, Kedves Mindenki!

Jó pár éve figyelemmel kísérem a Tesla -t mint autógyártót. Lenyűgözőek a technikai megoldások és a forma is bejön.
Elektromos autó (k) vásárlásán törjük a fejünket,de az igazság az ,hogy nagyon elkényeztettek az eddigi autóink. Lexus LS, Range Rover.
Próbáltunk szigorúan racionálisan dönteni elektromos autó kérdésében de sem a Leaf sem a Hyundai nem fogott meg bennünket. Bár jól felszereltek ,modernek ,de nekünk mégis kicsik (beltér)és a teljesítmény is gyengének tűnik. Hatótáv és nyomaték dolgában is…Magyarán nincs bennük számunkra Örömfaktor.
Nemrég szerencsém volt egy ismerős új Tesla 100asát vezetni ami frenentikus volt. Bár ennyi pénzt sajnos nem tudunk rászánni , azért említette nyugodtan próbáljunk meg szerezni egy 4-5 éves használtat ami leinformálható. Úgy gondolja ,hogy még ezen használt autók megbízhatósága is bőven tudja ha nem veri az ugyanolyan korú benzines-dízel társait.
A kérdésem az lenne; valóban nyugodt szívvel kezdjek el keresgélni (itthon?) Mert valóban ennyire jó a kocsi?
Illetve a Régi 2014-2015 -ös S modellek frissítése mindig folyamatos? (Szoftver) valamint a teljesítményüket valóba lehet e változtatni?

Segítségetek előre is köszönjük

#2

Szia.
Két autó van linkelve az oldalunkon, nyugodtan keresd az eladót. Nem fogsz benne csalódni

#3

Nagyon köszönöm a gyors választ!
Úgy látszik egy rugóra jár az agyunk…nekik írtam a hétvégén e-mailt, bár még nem kaptam választ :grin:
Egyébként ezeknek az autóknak mennyi a várható hatótávjuk autópályán 110-120km/h nál?
Illetve a 0-100 kb. 4 sec?
Az egyik videóban hallottam ,hogy a Tesla S teljesítményét lehet fokozni?
Az összkerekes a hatsókerekeshez képest plusz 3millió, a felszereltség vagy az összkerék miatt lehet?

#4

Nemrég hívott az úr! Valóban korrekt tájékoztatást adott,holnap remélhetőleg tudunk találkozni!
Köszönöm a segítséget

1 Like
#5

Nem sokkal az egyeztetés után találkoztam a tulajdonossal aki nagyon segítőkész volt és úgy éreztem minden kérdésemre őszintén válaszolt. A “szebb” autóval jött ami remek formában volt.Úgy tűnt csak annyi hibája volt mint a vele egykorú normál autóknak. A belső jó állapotban volt , engem anyagminőségre nem fogott meg de elfogadható. Ezzel csak azt akarom mondani,hogy ez a része az autónak azért nem prémium kategória…nem is ez a lényege úgy gondolom.Ár érték arányban teljesen korrekt 99%-os akku!!! Azonban jelenleg azon jár az agyam vajon nem lenne jobb-gazdaságosabb ha új T3at vennék.Céges vásárlóként árban is beleférne a keretbe, ráadásul új,nagyobb hatótáv és "jobban gyorsul":grin:(Bocs de nekem ez is szempont,egész egyszerűen jópofa dolognak tartom)Talán belülről kisebb bár még nem ültem benne…kíváncsian várom amint lehet beleülök és tesztelem. Mindenestre köszönöm mindenkinek a segítséget és a kontaktot!! További szép napot !

1 Like