Hányszor kell tölteni egy München – Budapest útvonalon egy Tesla Model 3-mal?

Mennyivel tart tovább egy modern elektromos autóval hosszú távon autózni? Órákig tartó töltögetés és nyomorúságos várakozás?


Beültünk egy Tesla Model 3-ba és kipróbáltuk mennyi idő alatt lehet letolni a München - Budapest távot.

Elektromos autóval nem lehet hosszú távokat megtenni, csak városi közlekedésre alkalmas. Ha annyi ezresem lenne ahányszor ezt hallottam illetve olvastam, már két Teslát is vehettem volna. Persze van olyan elektromos autó, amikkel én sem indulnék neki, de hát a fejlődés nem állt meg, sőt. Sorra jönnek a több száz km hatótávra képes elektromos autók, lassan ideje lenne elengedni ezt a dumát kedves trollok.

Többször is jöttem már haza Münchenből autóval. BMW Z4-gyel 8 óra, alatt jártam meg, és 7 óra volt a rekordom nappal a Jaguárral. Kifele menet meg 13 óra volt a legrosszabb időm, köszönhetően egy gigadugónak, aztán az azt követő eltévedésnek de ez nem is számít. Most egy Teslával próbáltuk ki, hogy mennyi idő alatt lehet hazajutni. A körülmények közel sem voltak ideálisak, jöttünk 240-nel és 60-nal is hazafele. A németeknél szinte végig 100-120-as korlátozás volt az eső miatt, aztán Bécsnél is volt egy terelés, amivel sok időt vesztettünk, de legalább gyönyörködhettünk a tájban és a szélerőművekben. Hogy végül mennyi idő alatt sikerült megjárni a 700 kilométeres távot a Performance Model 3-mal?

5 Likes

30-40 perc toltes utan lehet utazni.