Hamarosan minden Tesla gyorsabban tölt majd


#1

A Supercharger V3-as töltőoszlopok érkezésével frissül a Tesla már meglévő töltőhálózata is – derült ki a gyártó szerdai bejelentéséből. Az amerikai cég a következő hetekben 145 kW-ra emeli több mint 12 000 Supercharger töltőállomásának csúcskapacitását, amelyet a Tesla összes piacon lévő modellje képes lesz kihasználni.

Ennek köszönhetően a Model S, X és 3 tulajok rövidebb töltési időkre számíthatnak. Nem mintha a Supercharger oszlopok jelenlegi teljesítménye gyengének számítana, sőt. Még most, a frissítés előtt is a legjobbak között vannak a Tesla oszlopai.

A kapacitás növelése mellett minden modell megkapja az úgynevezett „On-Route Battery Warmup” extrát is, amellyel a Superchargerhez vezető úton a Tesla előmelegíti az akkumulátorját, hogy a legjobb állapotban érkezzen a töltőhöz. Ezzel szintén jó pár százalékot faragnak majd le a töltési időből.

Mindezzel a Tesla igyekszik felpörgetni a töltéseket, hogy minél kellemetlenebb folyamattá váljon az elektromos autók „tankolása”, illetve, hogy minél több autót legyen képes kiszolgálni egy Supercharger állomás naponta. Utóbbi most jóval fontosabb, ugyanis a Tesla hivatalosan is betört a villanyautók „tömegpiacára” a 35 000 dollláros Model 3-mal, amit hatalmas példányszámban terveznek értékesíteni. Ezt pedig ugyanúgy kellene kiszolgálnia a Supercharger hálózatnak, mint az eddigi autókat.

A lefedettséggel minden esetre az Egyesült Államokban már nemigen lesz gond. Jól látszik, hogy a gyors Supercharger hálózat a Tesla egyik legfőbb előnyei között szerepel a piacon, ugyanis a gyártónak sikerült már az USA 99%-át lefednie. Szerintük Európában 2019 végére érik el ugyanezt a szintet.

A Supercharger V3 bemutatásával a Tesla töltője belépett az „ultragyors töltők” közé. Az Electrify America és a német gyártók összefogásából létrejött IONITY 350 kW-os hálózaton dolgozik, a Porsche pedig 320 kW-os „Turbo Charger” töltőkkel szolgálná ki az érkező Taycan villanyautóját.