Hamarosan érkezhet a 650 kilométeres hatótávú Tesla

Úgy tűnik, hogy még a Tesla sem lőtte be azt a számot, amit ideális hatótávnak sejt. A leghatékonyabb Model S 600 kilométert is bírhat egy teljes feltöltésből, az olcsóbb Model 3 hatótávra kimaxolt változatát pedig 500 kilométerre saccolja a Tesla. Bár utóbbi egy százassal kevesebb, a befolyt rendelések túlnyomó többsége mégis jelenleg az olcsóbb Model 3-ra szól.
Ez a hatótáv azonban még nem elég – legalábbis a Tesla szerint. Néhány éven belül már piacon lehet a Tesla Roadster új változata, ami akár 1000 km-t is bírhat egy feltöltésből, de még ez előtt, elvileg akár még idén emelheti a lécet a gyártó.
Elon Musk júniusban ugyanis egy konferencián elmondta, hogy már nem kell sokat várni az első 650 kilométeres hatótávú Teslára. Az nem derült ki, hogy egy új modell, mondjuk az érkező Pickup hozza-e el ezt az előrelépést, vagy az egyik már piacon lévő modelljükből csikarják ki ezt az 50 extra kilométert. Utóbbi esetben egyedül a Model S és a Model X lehet esélyes, bár a gyártónál már a megszületése óta a szedán tartja a csúcsot.
A lépéssel a Tesla még jobban eltávolodna az üldözőktől, bár egyelőre nincs igazán miért menekülnie a cégnek. A hatótávverseny első három helyét az amerikai gyártó három modellje foglalja el, a negyedik helyen üldöző Hyundai Kona Electric pedig 415 km-t bír egy feltöltésből az USA Környezetvédelmi Hatósága szerint, amit a Model S 185 km-rel is képes felülmúlni.