FSD korlátozás itthon?

Sziasztok, nem egyszer hallottam korábban, hogy itthon felesleges az FSD mert a törvények nem engedik használni. Aztán csak vettem egy FSD-s Model 3-at, és a Navigator on Autopilot egészen szépen megy, de az Autopark és a Summon tényleg nem. Az Autopark meg sem jelenik a menüben, a Summon-ra meg azt írja ki, hogy engedélyeztessem a helyi szervizben. Én úgy emlékszem, hogy H. Andrásnak működött a Summon idehaza. Akkor most mi a helyzet? Köszi minden ötletet, tanácsot, véleményt!

Szia - nekem mukodik az autopark es a summon is hibatlanul.

1 kedvelés

nekem is megy mindketto.en ilyet meg nem lattam,h engedelyezni kene szervzben.szerintem nyisd meg a konzolt es nezd meg hatha csak be kell konfigolni menuben!

udv
Bence

Sziasztok, köszönöm a válaszokat! Tk. jó híreket írtatok, mert ha másnak működik, valószínűleg nekem is fog (a konfigurációt már próbáltam). Nem tudjátok, tudok írni a Teslának, hogy nézze meg, vagy egyenesen forduljak Zambelly Györgyhöz?

elvileg ha weben belepsz a tesla accountodba akkor oda fel van toltve a megrendelo,szla es a lista is,h milyen extrak lettek a kocsiba rendelve!de furcsa mert ha a navigate on autopilot mukodik akkor elvileg kene menni a smart summonnak is (szerintem).Valaki esetleg tudja?

Gondoltam beszámolok az eddigiekről, ha már ilyen rendesen próbáltatok segíteni. Szóval a Mobil App-banService -> itt csak időpontot lehet foglalni, kérdezni nem lehet, de lel lehet írni a problémát. Ok, foglaltam időpontot (kb. 2 hét) és írtam. Már másnap válaszoltak és azóta váltottunk kb 3 emailt egy kedve hölggyel, aki javasolta, hogy kapcsoljam be az Autopilot-ot, stb (köszi). Szóval basic beginner tanácsokat adott, melyekkel nem voltam előbbre - Az Autopilot megy, de a Summon, Autopark, Traffic Light Control nem. Szóval most jön a bpesti konzílium, nincs jobb ötletem…

de akkor a holgy a teslatol azt mondta,h a kocsidnak tudnia kene?ha igen akkor meg kerdes lehet,h melyik fsd van a kocsidban.a tablakat es lampakat csak a 3.0-tol felfele latja es valoban be kell kapcsolni menuben.azt,h milyen komputer van a kocsiban a kozepkonzolon tudod ellenorizni.2.0, 2.5 es 3.xx johet szoba.a 3.xx-nel nem szamot ir ki hanem azt,h Full Self Driveing Computer.(de szerintem model3-ast nem gyartottak 2.5 alatt)

egyebkent index kar billentesnel autopalyan valt savot magatol a kocsi?mert ha igen akkor benne van az fsd.meg akkor is ha tudod aktivalni a navigate on autopilot funkciot!

Igen, köszönöm, ellenőriztem, meg a telefonomon kellett pár dolgot engedélyezni stb, úgyhogy már megy az Autopark és a Summon is. A Smart Summon is elvileg él a telefonos applikáción, csak mindig azt írja ki, hogy “out of range”, mintha messze lennék az autótól, akárhol is állok. Egyébként valóban a Traffic Light és táblafelismerő még nincs benne, ez tehát OK. Az mondjuk hasznos lenne, hogy ha az Autoparknál ki lehetne szállni, mielőtt elkezdené a manővert és mehetnénk a dolgunkra, míg a kocsi leparkol…, nem?

1 kedvelés

Ja, meg az is jó lenne, ha tudná az autó hogy a sebességkorlátozást a következő útkereszteződés feloldja! Az általad felvetett önálló parkolás Európában le van tiltva, talán az USA-ban tudja, nem tudom. Utóbbi táblafelismerés vagy nem felismerés viszont igazán kellemetlen, amikor 10 km-en keresztül “követi” az autó a valamikor észlet 40-es táblát :(((

A korlátozás feloldása a kereszteződés után szerintem egy ki nem fejlesztett feature egyelőre. Ha elég sokan reklamálnak, majd megcsinálják.

Szerintem ez nem egy feature, hanem ez a KRESZ! Ha valóban önvezetésről beszélünk akkor a közlekedési szabályok ismerete a NULLADIK lépés kellene hogy legyen. Le nem programozott feature az, hogy lakott területre érve NEM kapcsolja le automatikusan az autó a hosszú fényt. Pedig megtehetné vagy azért mert észleli a közvilágítást, vagy azért mert GPS alapon tudja, hogy hol van. Ezek olyan bosszantó apróságok, amiknek Tesla tulajdonosként a tudatában fel tudnék robbanni, amikor a közvélemény el ájul Elon Musk legújabb nagyot mondásaitól és készpénznek veszik, hogy az önvezetés már itt dörömből az ajtónkon. Félreértés ne essék, nagyon szeretem az autómat, de tárgyilagosan szemlélve a 6800€-ért vásárolt FSD funkciómat azért valjuk meg, lehetek kritikus a TESLA ilyen irányú valós teljesítményével. Nézem némelyik magyar YOUTBER videóját amint maguk alá élveznek attól hogy az autó egyébként valóban ügyesen tud menni az autópályán. Mutassa már meg nekem valaki, hogy navigál át a Teslája az M7-ről Balaton felől haladva az M0-ásra Győr felé. Az esős időben kikapcsoló autopilot funkcióról, vagy éppen a nem megfelelő szögben érkező napsugárzás által elvakított kamerákról már ne is beszéljek, mert ezek már nem is szoftveres problémák.

ok boomer