FSD korlátozás itthon?

Sziasztok, nem egyszer hallottam korábban, hogy itthon felesleges az FSD mert a törvények nem engedik használni. Aztán csak vettem egy FSD-s Model 3-at, és a Navigator on Autopilot egészen szépen megy, de az Autopark és a Summon tényleg nem. Az Autopark meg sem jelenik a menüben, a Summon-ra meg azt írja ki, hogy engedélyeztessem a helyi szervizben. Én úgy emlékszem, hogy H. Andrásnak működött a Summon idehaza. Akkor most mi a helyzet? Köszi minden ötletet, tanácsot, véleményt!

Szia - nekem mukodik az autopark es a summon is hibatlanul.

nekem is megy mindketto.en ilyet meg nem lattam,h engedelyezni kene szervzben.szerintem nyisd meg a konzolt es nezd meg hatha csak be kell konfigolni menuben!

udv
Bence

Sziasztok, köszönöm a válaszokat! Tk. jó híreket írtatok, mert ha másnak működik, valószínűleg nekem is fog (a konfigurációt már próbáltam). Nem tudjátok, tudok írni a Teslának, hogy nézze meg, vagy egyenesen forduljak Zambelly Györgyhöz?

elvileg ha weben belepsz a tesla accountodba akkor oda fel van toltve a megrendelo,szla es a lista is,h milyen extrak lettek a kocsiba rendelve!de furcsa mert ha a navigate on autopilot mukodik akkor elvileg kene menni a smart summonnak is (szerintem).Valaki esetleg tudja?

Gondoltam beszámolok az eddigiekről, ha már ilyen rendesen próbáltatok segíteni. Szóval a Mobil App-banService -> itt csak időpontot lehet foglalni, kérdezni nem lehet, de lel lehet írni a problémát. Ok, foglaltam időpontot (kb. 2 hét) és írtam. Már másnap válaszoltak és azóta váltottunk kb 3 emailt egy kedve hölggyel, aki javasolta, hogy kapcsoljam be az Autopilot-ot, stb (köszi). Szóval basic beginner tanácsokat adott, melyekkel nem voltam előbbre - Az Autopilot megy, de a Summon, Autopark, Traffic Light Control nem. Szóval most jön a bpesti konzílium, nincs jobb ötletem…

de akkor a holgy a teslatol azt mondta,h a kocsidnak tudnia kene?ha igen akkor meg kerdes lehet,h melyik fsd van a kocsidban.a tablakat es lampakat csak a 3.0-tol felfele latja es valoban be kell kapcsolni menuben.azt,h milyen komputer van a kocsiban a kozepkonzolon tudod ellenorizni.2.0, 2.5 es 3.xx johet szoba.a 3.xx-nel nem szamot ir ki hanem azt,h Full Self Driveing Computer.(de szerintem model3-ast nem gyartottak 2.5 alatt)

egyebkent index kar billentesnel autopalyan valt savot magatol a kocsi?mert ha igen akkor benne van az fsd.meg akkor is ha tudod aktivalni a navigate on autopilot funkciot!

Igen, köszönöm, ellenőriztem, meg a telefonomon kellett pár dolgot engedélyezni stb, úgyhogy már megy az Autopark és a Summon is. A Smart Summon is elvileg él a telefonos applikáción, csak mindig azt írja ki, hogy “out of range”, mintha messze lennék az autótól, akárhol is állok. Egyébként valóban a Traffic Light és táblafelismerő még nincs benne, ez tehát OK. Az mondjuk hasznos lenne, hogy ha az Autoparknál ki lehetne szállni, mielőtt elkezdené a manővert és mehetnénk a dolgunkra, míg a kocsi leparkol…, nem?

Ja, meg az is jó lenne, ha tudná az autó hogy a sebességkorlátozást a következő útkereszteződés feloldja! Az általad felvetett önálló parkolás Európában le van tiltva, talán az USA-ban tudja, nem tudom. Utóbbi táblafelismerés vagy nem felismerés viszont igazán kellemetlen, amikor 10 km-en keresztül “követi” az autó a valamikor észlet 40-es táblát :(((