Frissíthető lesz a Teslák érintőkijelzőjének grafikus chipje

Azt nem mondhatnánk, hogy Elon Musknak eszméletlenül zsúfolt hétvégéje lehetett, hiszen a Tesla vezére rendkívül aktív volt az elmúlt pár napban a Twitteren. A Tesla Pickupról, az autókba érkező streaming-szolgáltatásokról és a V10-es szoftverről is esett szó, de egyéb, ezektől független kérdésekre is válaszolt a márka első embere.
Egy Tesla-tulajdonos például arról kérdezte Muskot, hogy lesz-e lehetőség a 2018 márciusa előtt vásárolt autója médiavezérlő chipjének újabbra cserélésére, hiszen enélkül rengeteg Tesla Arcade játékból marad ki az autójában. Musk rövidre zárta, és azt válaszolta, hogy lesz.
De miért is szükséges a médiavezérlő, vagy más néven MCU cseréje? Nos, a 2018 márciusa előtt gyártott Teslákban egy 2011-ben megjelent NVIDIA Tegra-3-as chip dolgozik, és felel az infotainment rendszer kirajzolásáért. Ez az autók legtöbbjénél bőven megállná a helyét, ám a Tesla rendszere már jóval fejlettebb, az olyan játékok, mint a Beach Buggy Racer 2 pedig még erősebb hardvert követelnek, mint egy alapszintű menüket kirajzoló grafikus chip.
A Model 3-mal az amerikai gyártó bevezetett egy új, Intel gyártotta MCU-t, amely jóval komolyabb grafikus képeséggekkel bír, és meg tud birkózni akár egy hardverigényesebbnek mondható Tesla Arcade játékkal is. Ezt bevezették a Model S-ben és X-ben is, ám a 2018 márciusa előtt gyártott modellekben még az NVIDIA chip dolgozik.
A Tesla korábban több frissítésben is próbálta optimalizálni a rendszert a korábbi vezérlőre, ami folyamatosabbá és gyorsabbá tette a rendszert, de a számítási kapacitás hiánya nem minden esetben pótolható. Musk ez előtt is beszélt az MCU cseréjéről a korábbi tulajdonosok számára, de az, hogy most újra megerősítették az érkező lehetőséget, bizonyára megnyugtatja azokat, akik szeretnének a később érkező, olyan jobb játékokkal is játszani az autókban töltés közben, mint a Cuphead vagy a Fallout Shelter.
1 Like