Feltörték a Model 3 rendszerét – a Tesla nekik adta az autót

Egy hackerpárosnak sikerült feltörnie egy Tesla Model 3 rendszerét a vancouver-i Pwn2Own rendezvényen. Ide jellemzően IT cégek látogatnak ki, amelyek egy terméküket kiállítva felajánlják, hogy az a hacker, amelyik feltöri azt, jutalmul megkaphatja a terméket, és még pénzjutalomban is részesülhet.


Az autógyártók közül a Tesla látogatott ki elsőként a rendezvényre, ahol egy Model 3-at ajánlottak fel annak, aki rámutat egy biztonsági résre az autóban. Amata Cama és Richard Zhu, a nyertes páros a Tesla infotainment rendszerét célozta meg, az utolsó napra pedig már övék volt az irányítás. Ahogyan azt megígérték, a hátsó kapu felfedezéséért a Tesla nekik adta a Model 3-at.

A kaliforniai gyártó egyébként rendkívül fontosnak tartja a hackerekkel szembeni biztonságot, ezért folyamatosan ajánl fel jutalmat azoknak, akik rámutatnak egy biztonsági hibára a rendszerükben. A maximális pénzjutalmat tavaly 15 000 dollárra, azaz valamivel több mint 4 millió forintra emelték, továbbá megígérték, hogy az olyan változtatások az autóban, vagy az autó rendszerében, amelyek egyértelműen arra szolgálnak, hogy egy hibát leplezzenek le, nem fogják befolyásolni az autó garanciáját.

A Tesla emellett igen gyorsan reagál, ha a biztonságról van szó. Három éve például egy kínai hackercsoport, a Keen Lab hívta fel a figyelmük arra, hogy egy megpiszkált wifi hotspoton keresztül akár vezeték nélkül is képesek lehetnek feltörni egy Teslát. Tíz nap sem kellett, hogy az autógyártó elkészítse az ezt a rést befoltozó biztonsági frissítést.

1 Like

Nem magát az autó rendszerét törték fel, csak a webböngészöt. Ott tudtak adatokhoz hozzáférni és tetszöleges szöveget kiírni a képernyöre.
Szerencsére nem ugyanaz a fenyegetési szint, mintha magához az operációs rendszerhez sikerült volna hozzáférést szerezniük!

De, mindenképpen örvendetes, hogy 0szt0nzik és figyelik az ilyen aktivitást!