Ezzel a beállítással szinte lophatatlanná válik a Teslád!

Biztosan sokan találkoztak már az interneten ezzel a videóval, amelyben két tolvaj valóban másodpercek alatt tulajdonít el egy Teslát egy londoni családi ház bejárójáról. A bejárati ajtón lévő kamera által rögzített felvételen jól látszik, hogy még a kulcsra sem volt szükségük a bűnözőknek, hiszen egy táskába rejtett eszközzel és egy antennával kevesebb mint egy perc alatt beindították az autót és elhajtottak a bejáróról.
Az persze megnyugtató, hogy ezesetben nem egy egyedi teslás módszert látunk, hiszen több más gyártó autóját is ellophatják ugyanígy. Még több megnyugvással töltheti el a tulajdonosokat, hogy az ellopott Teslákból eddig csak néhány volt, amelyet végül nem találtak meg, köszönhetően a fejlett GPS rendszernek.
Még nagyobb szerencse, hogy a Teslákban van egy beállítás, amellyel megelőzhetjük, hogy hasonlóképp ellopják az autónkat, minimális kompromisszummal. A Controls – Safety and Security – PIN to Drive funkcióval ugyanis beállíthatjuk, hogy minden indulás előtt be kelljen ütni az általunk megadott PIN kódot ahhoz, hogy menetkész legyen az autó. Igaz, így minden indulásnál veszítünk egy PIN kód beütésnyi időt, de talán megéri, ha belegondolunk, hogy ezesetben nem csak az ilyen ügyes tolvajok ellen védjük meg az autónk, hanem még úgy sem lesznek képesek ellopni azt, ha esetleg sikerül megszerezniük a kulcsot vagy kulcskártyát.
2 Likes