Ez a nő Tesla-kártyát ültetett a bőre alá, hogy egy karnyújtással nyithassa a Model 3-asát

Az, hogy pontosan mit is takar a „biohacking” kifejezés, pontosan talán mi sem tudnánk megmagyarázni, ám ez az amerikai hölgy bemutatja, hogy egy biohack által hogyan alakítható Tesla kulcskártyává az alkarunk.


A YouTube-on és a hackerfórumokon csak Amie DD néven emlegetett felhasználó számára nem ez az első biohack. Korábban is helyeztetett RFID chipet a bőre alá, hogy azzal nyithassa a hotelszobája ajtaját. A Model 3-asa megrendelése utáni első ötlete az volt, hogy a már benne lévő chipre programozza az autó nyitását is, ám a Tesla védelmi rendszere ezt nem teszi lehetővé – aminek egyébként örülünk, hiszen jó munkát végeztek a Tesla kiberbiztonsági szakemberei. Emiatt csak egy módja maradt a bőrön keresztül történő ajtónyitásnak, mégpedig az, ha egy gyári kulcskártya chipjét ültetik be a hölgy karjába.

Vigyázat! Az alábbi videóban vér is látható, így aki ezt nem bírja, inkább ne nézze meg!

A kulcskártyát először lemarták, hogy megkapják az RFID chipet. Ezt utána egy olyan műanyag borítással fedték be, amit biztonságosan behelyezhetnek az emberi testbe. Egy kis vágáson be is csúsztatták a hölgy bőre alá a Tesla chipjét, ami így már nyithatja is a Model 3 ajtaját.
Így gyakorlatilag egy karnyújtással nyílik is a Model 3 ajtaja, illetve a könyöktámaszhoz való érintéssel már az autó is menetkész állapotba tehető. Az okostelefonos nyitás és indítás persze ennél mégis praktikusabb, ám ez a beültetett RFID chip mindig „kéznél van”, arról nem beszélve, hogy biztosan elképesztően menő lesz a barátok körében, amikor bemutatja, hogy mire képes az autójával.
1 kedvelés