Érkezik a YouTube a Teslákba

A Tesla folyamatosan fejleszti az autóiba épített érintőkijelzők rendszerét, amely mára jócskán felülmúlja az autóipar sztenderdjét. Elon Musk, a gyártó vezére nemrég az E3 játékszoftverekkel foglalkozó rendezvényen jelentette be, hogy hamarosan akár YouTube videókat is nézhetünk majd a Teslák „monitorjain”.

Musk már korábban is beszélt a videós streaming szolgáltatások bevezetéséről. Tavaly egy tweetre reagálva mondta el, hogy a 10-es verziószámú Tesla-szoftverben azt tervezik, hogy már elérhetők lesz a YouTube és a Netflix. Az előbbi érkezésének megerősítése mellett az is kiderült, hogy a népszerű és díjnyertes mobilos játékok, a Fallout Shelter és a Beach Buggy Racer is megjelenik a Teslák kijelzőin.

Az már korábban kiderült, hogy a gyártó azon is dolgozik, hogy külön platformként jelenjen meg a fejlesztők számár a Tesla rendszere, vagyis hogy külsős cégek is készíthessenek alkalmazásokat az autók kijelzőjére. Ennek alapja, hogy egy teslás alkalmazáspiac, vagy más néven app store jelenne meg az autók szoftverében, ahonnan a tulajdonosok kedvükre böngészhetnének a különböző alkalmazások között. Ez azonban még egy későbbi terv, hiszen Musk szerint a Tesla teljes flottája még nem olyan nagy ahhoz, hogy kecsegtető legyen a fejlesztők számára az alkalmazások elkészítése az autókhoz.