Enyhén árat emelt a Tesla – majdnem minden modell érintett

#1

A 35 000 dolláros Model 3 alapváltozat érkezésekor a Tesla „enyhe áremelést” jelentett be majdnem az összes modelljénél. A kivételt egyedül az akkor indult „olcsó Tesla” képezi, amely továbbra is 35 000 dollárért rendelhető meg a gyártótól az Egyesült Államokban.

Az áremelkedést 18-ára ígérték, de akkor nem változtatott a Tesla. A közleményük szerint annyi rendelés érkezett az emelés előtt, hogy akkor még nem jutottak a feldolgozás végére. Mára viszont megváltoztak az árak az amerikai gyártó internetes Design stúdiójában, vagyis aki most látogatja meg a www.tesla.com webhelyet, az már az új árakkal néz szembe.

A Tesla egyébként nem emelt annyit, mint amennyire számítottunk. Az „enyhe emelést” korábban 3 százalékosnak ígérték, de valójában körülbelül két százalékot, vagy talán még annyit sem emelkedtek az árak átlagosan. A Model 3 esetében az alapváltozatnál egy szinttel jobban felszerelt Standard Plus kivitel 500 dollárral lett drágább, míg a többi felszereltségnél 1500 dolláros emelést figyelhettünk meg. Kivétel a már emlegetett alapváltozat, amely jogosan őrzi meg a „35 000 dolláros Tesla” nevet.

Az áringadozás miatt korábban felháborodást keltő Autopilot és Full Self-driving Capability extrák ára maradt a régi, vagyis előbbiért 3000 dollár, míg utóbbiért 5000 dollár fejében juthatnak az új Teslát vásárlók.

A Tesla az új árazás mellett azt is megemlítette, hogy át szeretné vezetni a rendeléseket a weboldalára, hogy végül az összes értékesítés az interneten keresztül történjen. A tervbe belefoglalták azt is, hogy majdnem az összes szalonjukat bezárják, de miután újra megvizsgálták a lehetőségeket, úgy döntöttek, hogy maradnak egy, a korábbihoz hasonló stratégiánál. Néhány helyszínen azóta már lehúzták a rolót, amelyek közül valamennyit kisebb változásokkal, esetleg kevesebb eladóval nyitnak majd újra.