Ennyivel töltenek a Teslák a CCS átalakítón keresztül

A Tesla idén májusban mutatta be a CCS adapterjét, amellyel új töltési lehetőségek nyílnak a Model S és Model X tulajdonosok számára. Az adapter bemutatása után gyártott modelleket már gyárilag felkészítették a Superchargerétől eltérő szabványra, ám a korábban elkészült daraboknak egy hardveres változtatásra lesz szükségük ahhoz, hogy CCS oszlopról tölthessenek.
A Tesla azóta elérhetővé tette az átalakítást, azaz néhány tulajdonos autóját már felkészítették a CCS adapteren keresztüli töltésre. Ezek után pedig azonnal fény derült rá, hogy pontosan mi sül ki a CCS oszlopok és a Teslák találkozásából.
Egy utólag felkészített Model S 100D hollandiában 135 kW-os csúcsteljesítményt mutatott a Fastned 175 kW-os töltőjén. A tulajdonos elmondása szerint az autó egészen 45%-os töltöttségi szintig volt képes stabilan megtartani a 135 kW-ot. Bjorn Nyland korábban egy új Model X-szel tesztelte az átalakítót, ami már gyárilag fel volt készítve a CCS töltésre. Az a 100D modell azonban nem érte el a 135 kW-os csúcsot. Helyette 13%-nál 131 kW volt a maximum, ami utána folyamatos csökkenésnek indult.