Emelkedett a Model 3 ára

A Tesla néhány napja jelentette be, hogy a Model 3 teljes palettáján 400 dolláros áremelést vezetnek be. Az amerikai autógyártó közel egy hónapja próbálja a helyére tenni az árakat, aminek köszönhetően többször is találkozhattunk már változásokkal az online dizájnstúdióban. Az összes autójuk listaárát módosították, ám legtöbbször a Model 3-on igazítottak.


A 35 000 dolláros alapfelszereltségű Model 3 már nem is jelenik meg a Tesla honlapján – ez telefonon keresztül vagy egy szalonba ellátogatva rendelhető meg a gyártótól. Az eddigi változások miatt az oldalon feltüntetett legolcsóbb Model 3 ára 39 500 dollár volt, ám a mostani 400 dolláros emeléssel már 39 900-ra kúszott fel az az összeg, amiért online bevásárolhatjuk magunkat a „Model 3 élménybe”.

Az alapfelszereltségű változata sem volt kivétel, ez most 35 400 dollárért rendelhető a Teslánál. A változás május 13-án lépett életbe, vagyis az az előtti rendelések ára maradt a régi. A már legyártott, készleten lévő autók ára sem emelkedett.

A legolcsóbb változat mellett a hosszabb hatótávú, hátsókerékhajtású „Long Range Rear-Wheel Drive” Model 3 sem szerepel az online feltüntetett listán, ám ez is rendelhető a Teslától. Ez a kivitel 1400 dollárral lett drágább az Egyesült Államokban, és ezer dollárral más piacokon. A nagyobb emelést az indokolja, hogy ehhez a változathoz mostantól szériafelszereltségként nyújtják az Autopilot extrát.

A Tesla maga is bevallja, hogy rengeteget dolgoznak azon, hogy minél olcsóbb lehessen a Model 3 gyártása. Ennek részeként korábban elhatározták, hogy a szalonok többségét bezárják, ám végül mégsem így döntöttek. Ehelyett inkább az árakat próbálják úgy mozgatni, hogy azzal a lehető legtöbb profitot nyerjék, illetve tüzetesen átvizsgálják a költségeket is.