Elon Musk szerint a Tesla Advanced Summon majdnem kész

Elon Musk Twitterén írta, hogy a hétvégén személyesen tesztelte ezt az önvezető funkciót. Az Advanced Summon lehetővé teszi az autó helyhez vezetését Tesla mobilapplikációján keresztül.

A Tesla Early Access (korai hozzáférés) programban résztvevő autótulajdonosok nemrég osztották meg az Advanced Summon végleges verziójában várhatóan megjelenő funkciókat. Ezek közt szerepel az autó útjába álló emberek, illetve akadályok felismerése. Megjelenéskor azonban gördülékenyebb kormányzásra és gyorsabb odajutásra számítanak.

"Majdnem kész. Személyesen tesztelem e hétvégén" - Elon Musk, 2019. május 19.

A jelenlegi Summon az autó ultrahangos érzékelőit használja az egyenes vonalon történő, max. 12 méternyi előre-hátra mozgáshoz, míg az új változat az Autopilot kameráinak segítségével hosszabb önvezető utakra is képes lesz. Ez a változtatás elméletben lehetővé teszi az önparkolást, valamint pl. a parkolókban lévő korlátozótáblák felismerését az adott helyre való beparkolás előtt. Konkrétan ez a kiegészítés várhatóan csak valamikor jövőre jelenik meg egy másik frissítés keretében.

A Tesla előretörése az önvezető technológiában egyre magasabbra teszi a lécet a többi gyártó számára. Az autógyártó teljes önvezetésre képes számítógépe már minden újonnan legyártott járműbe bekerül és az Autopilot funkciók az autók internetkapcsolatán keresztül frissülnek. E hónapban két sávelhagyás-megelőző funkcióval is bővült a fedélzeti szoftver, amelyek megakadályozzák az irányjelző nélküli sávelhagyást akár az Autopilot bekapcsolása nélkül.

A Tesla által gyűjtött statisztikai adatok alapján kevesebb baleset történik Autopilot használatával, mint anélkül. Ennek köszönhetően a cég az összes újonnan vásárolt autómodelljéhez adja az önvezetést. A sávelhagyás-megelőzést díjmentesen kapták meg a tulajdonosok a Tesla “fő a biztonság” küldetésének keretén belül.

Míg az Autopilot a biztonság fokozására hivatott, az Advanced Summon ugyanezt a technológiát használja fel a tulajdonlás élményének fokozásához.

3 Likes