Elon Musk: Nem vagyunk messze a 650 kilométeres hatótávtól

Nem kell már sokat várnunk, hogy 650 kilométeres hatótávú autót mutasson be a Tesla – mondta Elon Musk, az autógyártó ügyvezető igazgatója a nemrég megrendezett befektetői meetingen.

A vállalat első embere nem adott meg pontos dátumot, ám többen azt jósolják, hogy még idén érkezhet az említett hatótávú amerikai villanyautó. Jelenleg 600 kilométernél jár a Tesla az idei Model S-eknél, de a cellákkal és akkumulátorcsomagokkal kapcsolatos fejlesztések folyamatosan folynak a cégnél.

Musk továbbá arról is beszélt, hogy mekkora előnyük van az elektromos autók hatótávjának terén.

„Eddig egyetlen elektromos autónak sem sikerült felülmúlnia azt a hatótávot, amit a 2012-ben megjelent első Model S-sel kínáltunk” – mondta Musk. A Tesla csapata már hét éve olyan villanyautót kínált, amelyet még egyetlen nagymúltú gyártónak sem sikerült felülmúlnia. Emellett a Tesla magabiztos afelől, hogy a következő években tudják tartani a fejlődési ütemet. A következő generációs Roadsterjük, amely akár ezer kilométert is képes lehet megtenni egy feltöltésből, az eredeti tervek alapján már a jövő évben megjelenhet, ám korántsem biztos, hogy a Tesla valóban elkészül az autóval a következő esztendőben.