Elon Musk ismét elárult néhány dolgot az érkező V10-es szoftverről

Lehet, hogy még szeptemberben megjelenik a V10-es Tesla-szoftver publikus változata – árulta el a Elon Musk nemrég a Twitteren. A Tesla első embere ugyanis újra aktív volt a népszerű közösségi portálon, és örömünkre megválaszolt néhány kérdést a soron következő frissítésről.
Musk például elmondta, hogy a legnagyobb durranás egyértelműen a Smart Summon lesz. Az új önvezető funkcióval a tulajdonosok egy gombnyomással magukhoz hívhatják majd az autójukat a parkolókban, vagy akár el is küldhetik őket egy megadott pontra. Ezt egyelőre tényleg csak kizárólag a parkolókban engedi a Tesla, és bár a rendszer lényege, hogy az autó gond nélkül megbirkózzon az ott közlekedőkkel, forgalomba még egy ideig biztosan nem lehet majd kiküldeni maguktól a Teslákat.
A gyártó főnöke emellett elárulta, hogy a Smart Summon egy teljesen új kezelőfelületet is hoz majd a mobilalkalmazásban.
Továbbá a V10-es szoftver első verziójában megérkeznek a „szerencsegombok” is a navigációba, vagyis az „I’m feeling lucky” egy véletlenszerű, érdekes helyszínt jelöl ki úti célul, az „I’m feeling hungry” pedig szintén véletlenszerűen céloz meg egy éttermet.
A tulajdonosok azt is kérték a Teslától, hogy a beépített fedélzeti kamerás rendszer rögzítse a tolatókamera képét is. Musk szintén egy tweetben nyugtatta meg a kérdezőket, hiszen a V10-es szoftverben már ez a kép is rögzítésre kerül a TeslaCamban.
Emellett érkezik néhány bulizós újdonság is az autókba. A Party Mode-dal elvileg akár két napon keresztül lesz képes fűteni az autó, illetve megfelelő zenei aláfestést nyújtani egy-egy sátorozáshoz, piknikhez vagy kerti partihoz, a Karaoke Mode-dal pedig adott lesz a vidám hangulat az autóban.
Emellett új játékok is érkezhetnek a Teslákba, és egy úgynevezett Smart AC Charging funkció is felbukkanhat a V10-es szoftverben, bár ezekről ezúttal nem beszélt a gyártó főnöke.
3 Likes