Elon Musk elárulta, hogy hova rejtik a hajtóműveket az érkező Roadsterben

A következő pár év legnagyobb autóipari szenzációja lehet a Tesla Roadster új generációja, amelyben az elektromos áram mellett sűrített levegő biztosíthatja az extra tolóerőt. Az eleinte 1,9 másodperces 0-ról 60 mérföld per órás tempóra való kilövéssel beharangozott modellben a gyártó olyan hajtóművekkel biztosítaná az eszméletlen kigyorsításokat, mint amelyeket a SpaceX használ az űrrakétáiban.
A sűrített levegős fúvókák önmagukban rengeteg kérdést vetnek fel. Mint korábban kiderült, a „SpaceX csomaggal” felvértezett modellekben a tartályok miatt valószínűleg kiesnek a hátsó ülések, vagyis a még őrültebb specifikációkkal érkező modellek csupán kétszemélyesek lesznek. Musk egyébként azt mondta, hogy a sűrített levegős meghajtás nem csak a gyorsításoknál segít, de magasabb kanyartempót és végsebességet is biztosít az autónak.
Nemrég felkerült egy render a Twitterre, amely összemossa a Tesla Roadsterét a Vissza a Jövőbe című filmsorozat DeLorean időgépével. Egy lelkes Tesla-rajongó hamar rá is kérdezett a főnöknél, hogy vajon hasonlóan néz-e majd ki a hajtóművekkel felszerelt Roadster.
Válaszul Elon Musk elmondta, hogy a SpaceX csomag hajtóműi szinte észrevehetetlenek lesznek az autón, hiszen azokat ügyesen a rendszámtábla mögé rejtette a tervezőbrigád. Az persze egyáltalán nem biztos, hogy ez valósul majd meg a végleges konstrukcióban is, de a Tesla egyelőre bizonyára úgy látja, hogy így megoldhatja a fúvókák elhelyezését.
Elon egyébként a múlt hónapban leszögezte, hogy bár folyamatosan fejlesztik a Roadstert, a vállalat számára közel sem a szuperautó elkészülése a fő prioritás. A Tesla már az indulásánál az elektromos autók elterjedését tűzte ki célul, emellett pedig az önvezető rendszerek térnyerését is nagyon fontosnak tartják. Ezek közül pedig egyiknél sem lenne jelentős lépés a Roadster megjelenése, ezért nem szakadnak meg azért, hogy minél hamarabb piacra kerülhessen ez az őrületes autó.
1 kedvelés