Elárulták, hogy vontathat-e a Model Y és a Model 3

A norvég média nemrég jelentette, hogy a Tesla nem csak a Model Y-hoz kínál majd vontatáshoz szükséges felszerelést, hanem a már régebb óta értékesített Model 3-hoz is – írja a Teslarati. Az információkat a Tesla dizájnért felelős vezetője, Franz von Holzhausen osztotta meg a sajtóval.

A szakembert, akinek a Teslák külsejét köszönhetjük, a Model Y bemutatása után állította meg néhány szóra egy norvég weboldal újságírója. A kérdésre, miszerint a Model Y-hoz érkezik-e vonóhorog, igennel válaszolt. Ezt követte a kérdés, hogy a Model 3-hoz tervezik-e ugyanezt, amire a Tesla embere azt válaszolta, hogy „hamarosan”, majd gyorsan elvegyült a tömegben.

A Model Y esetében egyébként nem túl meglepő a hír, ugyanis a Tesla többször is utalt már arra képekkel és rövid videójelenetekkel, hogy a Model Y képes lesz vontatni. A Model 3-mal kapcsolatban többször is feltették már ezt a kérdést, és ugyan Elon Musk, a gyártó vezére egyszer elmondta, hogy valamikor érkezik a vonóhorog az elektromos szedánhoz, a témáról nemigazán hallhattunk bővebb fejleményeket.

A Teslák hajtásláncának számára egyébként nem okozna gondot a nehéz tárgyak megmozgatása, ugyanis ezek az elektromos autók hatalmas nyomatékkal rendelkeznek. Igaz, ennek ellenére eddig a Model X az egyetlen olyan autó a gyártónál, amelyhez hivatalosan is kínálnak vonóhorgot. A drága elektromos SUV ezene felbuzdulva már többször is bizonyította, hogy egy igazi erőművész, ha vontatásról van szó.

1 Like