Egy YouTuber nem várt a Teslára – saját pickupot „faragott” egy Model 3-ból

Az 1,6 millió Youtube-feliratkozóval rendelkező Simone Giertz nagyon szeretett volna egy elektromos pickup tulajdonosa lenni, és még jobban örült volna annak, ha egy Tesla márkájú platós kerülne a tulajdonába. Az amerikai elektromos autó gyártó bizony már dolgozik egy ilyen autón, és Elon Musk, a márka vezérének ígérete szerint még idén érkezik a Tesla Pickup, ám Giertz nem győzte kivárni a bemutatót. Úgy döntött, hogy beelőzi a Teslát a saját pickupjával.

Giertz és segítői rengeteg tervezés után úgy döntöttek, hogy egy Model 3 adja majd a „Truckla” alapjait, hiszen ennek az autónak a kasztnijával a legegyszerűbb dolgozni. Számos opciót felvázoltak, melyek között az is szerepelt, hogy a Model 3 komplett hátsó részét kicserélik, de végül inkább azt tűzték ki célul, hogy a lehető legtöbbet hagyják meg az eredeti vázból.

Mindenekelőtt azonban ehhez egy Model 3-ra volt szükségük. Kiderült, hogy olcsóbban kapnak egy új Standard Range Model 3-ast, mint egy használt Long Range modellt, így egy újautóra esett a választás.

Az autószerelőkből, tervezőkből és olyan youtuberekből, mint Giertz és Rich Rebuilds álló csapat nekiesett az autónak, és elkezdték szétszedni és szétvágni annak hátsó részét.

Ahogyan arra számítani lehetett, az átalakítás nem ment teljesen zökkenőmentesen. A kivett alkotóelemek hibakódokat sorakoztattak az autó számítógépében, ami miatt egy ideig nem akart elindulni a Model 3, és a lemezek levágásánál is akadt némi nehézség. A projekt azonban sikerrel végződött. Az autó szétvágása után használt alkatrészekből összerakták a platót, és megerősítették az autó vázát.

Az egész folyamatot feltették a YouTube-ra, illetve mondhatni egy saját reklámfilmet is készítettek a Trucklának.

Giertz elmondása szerint egy álma vált valóra a saját Tesla pickupjával. Azt szeretné, ha nem csak egy őrült youtuberként tekintenének rá, aki szétvágott egy drágább autót, hiszen a folyamat része volt az is, hogy egy teljesen új autót építsenek. Azt is szeretné továbbá, ha a projektet nem provokációként vennék a Tesla rajongói, hiszen Ő maga is azért a Model 3-ast választotta az elektromos pickup alapjául, mert imádja a márkát.