Egy titkos fejlesztés állíthatja az önvezető rendszerek versenyének élére a Teslát

A Tesla idei önvezető rendszeres nyílt napjának legnagyobb durranása egyértelműen a harmadik generációs számítógép volt, amely elviekben már képes lesz kiszolgálni a teljes önvezetés igényeit. Az Autopilot fejlesztésével egyidőben azonban a Tesla megemlített egy másik számítógépet is, a Dojót.
A Dojóról eddig nem sokat árult el a gyártó, pedig azokból, amiket hallottunk, az Autopilot egyik legfontosabb projektje is lehet ez a fejlesztés. Elon Musk már többször is hangoztatta, hogy a Dojo lehet az, ami az önvezető rendszeres verseny élére repíti a Teslát.
A nyíltnapon Musk keveset beszélt bár a Dojóról, de azt elmondta, hogy a szóban forgó projektben egy szupererős számítógépet fejlesztenek, amely az Autopilot tanítására hivatott. Dojo lényege, hogy nyers videókból szűrje le a közlekedési szokásokat, normákat, és táplálja be azokat a Tesla önvezető rendszerének működésébe.
Manapság mindenhol gépi tanulással és mesterséges intelligenciákkal találkozunk, és bár a Tesla is használ ilyen rendszereket, az, hogy a Dojo nyers videók önálló feldolgozásából tanulna, egy teljesen új szint a mesterséges intelligencia számára.
Elon Musk és a Tesla fejlesztőcsapata bízok benne, hogy ez a számítógép még jobban a malmukra hajtja majd a vizet az önvezető rendszerekben, és a segítségével már jövőre megjelenhet az Autopilot 5-ös szintű önvezetést kínáló változata.
3 Likes