Egy hónapon belül érkezhet a V10-es szoftver a Teslákba

Alig egy hónap, és élesben is megjelenhet a Tesla 10-es verziószámú szoftvere – árulta el Elon Musk a Twitteren. A gyártó ügyvezető igazgatója elmondta, hogy minden azon múlik, hogy milyen fogadtatásban részesül a V10-es rendszer az early access flottánál, ám ha minden klappol, akkor augusztus végén mindenképp kivezetnék az új szoftvert a globális flottára.
Az összes érkező új funkcióról a megjelenés dátumán kapunk majd teljes tájékoztatást, de addig is jó szemezni a Musk által a Twitteren megosztott információmorzsákból.
Új játékokra, infotainment rendszeren belüli funkciókra, javított Autopilot képességekre is számíthatunk a következő hónap végén, miközben megjekenik a Smart Summon - korábban Enhanced Summon néven emlegetett - funkció. Emellett bevezetnek egy „Joe Mode”-ot is, amellyel a felére csökkenthető az Autopilot jelzéseinek és értesítéseinek hangereje, hogy azok ne zavarják a hátsó ülésen alvó gyerekeket.
Arra is lehetőség lesz az új szoftverben, hogy a mobilra kapott üzeneteket felolvassa a Tesla, és hangvezérléssel gyors válaszüzenetet küldhessünk a feladónak.
Ezzel egyidőben érkezhet a Netflix és a YouTube is a Teslákba, amiről éppen tegnap posztolt egy tweetet a gyártó vezére. Nem kizárt, hogy ez a két alkalmazás még a V10-es szoftver előtt megjelenik az autóban, ám talán valószínűbb, hogy a nagy frissítéssel együtt érkeznek a streaming-szolgáltatások. Ezek egyelőre csak álló helyzetben működnek majd, és a „Premium Connectivity Package”-dzsel nem rendelkező autókban kizárólag WiFi-n keresztül filmezhetnek majd a bent ülők. A változást az hozza majd, amikor a Tesla bevezeti a teljesen önvezető rendszerét, hiszen innentől az Autopilot használata mellett menet közben is feloldhatják a Netflixet és a YouTube-ot a kijelzőkön.
1 Like