Egy hajszálon múlhat a Tesla rekorddöntése

A Tesla nagyon keményen hajtott az elmúlt néhány hétben, hogy végre újabb rekord negyedévet zárjanak az értékesítésekben. Tegnap, vagyis a periódus utolsó napján több a gyártóhoz közel álló forrás is azt mondta, hogy nagyon közel járnak a rekordhoz, ám a végső eredmény még kérdéses.

A hírek szerint a Tesla vezetése úgy döntött, hogy egy ideiglenes átcsoportosítással más területekről rendel át dolgozókat arra a feladatra, hogy leszállítsák a kész autókat, ezzel felpörgetve az utolsó napokban a befejezett eladásokat.


Elon Musk és a Tesla vezetése nem győzte sürgetni a dolgozókat, akik prémiumot is kaphattak a kiváló munkájukért az elmúlt hónapban. A múlt hét elején a cég vezére elárulta, hogy a megrendelések száma és a gyártás üteme lehetővé teszi számukra a rekorddöntést, ám az autók leszállítása lassabban halad, mint amire szükség lenne.

Egy, a Tesla értékesítéséhez közel álló személy az Electrek amerikai szaklapnak elárulta, hogy a gyártó nagyon közel jár a rekorddöntéshez Észak-Amerikában, de még kérdéses, hogy végül sikerül-e felülmúlniuk a 2018 első negyedévében felállított 90 700 globálisan leszállított autót.

Az Electrek szerint a lezárás előtt egy nappal a Tesla még 2000 autónyira volt a rekordtól, ami sok, figyelembe véve, hogy előtte körülbelül napi 1000 Teslát szállított le a gyártó. Ennek okán az oldal szerint még a dizájncsapat egyik vezetője is azt a feladatot kapta, hogy új autókat adjon át az egyik szalonban.

Az elmúlt negyedévről szóló összegzés várhatóan még július 4-e előtt napvilágot lát, vagyis az elkövetkező pár napban kiderül, hogy a rengeteg erőfeszítésnek köszönhetően összejött-e a Teslának a rekorddöntés.

Hirek szerint nem hajszálon múlott, hanem magasan túllőttek a célon, ~95 000db körüli eladással.
TSLA (Tesla részvény) kereskedés előtt szépen fel is ugrott $240 - ra :smiley:

1 Like