Egy ehavi frissítéssel izmosodnak Model 3-ak

#1

Egy ebben a hónapban érkező frissítéssel nő az összes Model 3 teljesítménye – közölte Elon Musk a Twitteren. A villanyautók körülbelül 5%-kal lesznek combosabbak, míg a Performance változat esetében a végsebességen is növelnek 10 km/órával.

Musk elmonda, hogy mindez azért lehetséges, mert a jelenlegi korlátokat nem a fizika szabja meg, hanem ők, szoftveres beállításokkal. Rengetek teszt után a Tesla mérnökei most úgy látják, hogy negatív szövődmények nélkül tolhatnak a határokon. A Model 3 Performance esetében csupán a motorok maximálisan engedélyezett fordulatszámát kell feljebb állítaniuk, amelyek így már a 19 000 fordulat/percet is elérhetik.

A végsebesség-növeléssel ellentétben az 5%-os plusz teljesítményt nem csak a legerősebb változat, hanem az összes Model 3 megkapja, beleértve a Standard Range alapmodellt is. A Performance modell motorjai papíron így 473 lóerősre „szöknek fel”, az eddigi 450 helyett.

Ezzel egy időben frissítésekkel növelik majd a Model 3 Long Range hátsókerék-hajtásos változatának hatótávját is, amellyel így 500 helyett már 525 km-t tehetünk meg egy feltöltésből.

Musk továbbá a Model S esetében is tett egy hasonló bejelentést. A villanyszedán végsebességét 260 km/órára emelik, de azt nem tudni, hogy mely modellek esetében. Lehetséges, hogy csak a Model S Performance kivitel kapja meg ezt a frissítés.