Drágult a Model Y és a Model 3 Performance

Az elmúlt hónapok változtatgatásai után a Tesla most a Model Y árcímkéjét is átírta, illetve a legutóbbi csökkentés után valamelyest megemelte azt az összeget is, amelyet most egy Model 3 Performance-ért kell kifizetnünk.
Közel egy éve már, hogy az amerikai elektromosautó-gyártó próbálja a legprofitálóbbra belőni az árait amellett, hogy bizonyos kivitelek olykor lekerülnek, vagy visszakerülnek az online dizájnstúdió kínálatába.
A legtöbbet talán a Model 3-mal sakkoztak, miközben a hozzá eléggé közel álló Model Y árai egyáltalán nem változtak március óta. Ennek most vége, hiszen a Tesla ma tette közzé a Model Y frissített árlistáját, amelyen minden jelenleg előrendelhető változat ezer dollárral drágábban van feltüntetve. A hátsókerék-hajtású Long Range változat így 48 000 dollárról (14m Ft), az összkerékhajtással szerelt Long Range 52 ezerről (15,2m Ft), míg a Performance kivitel 61 ezerről (17,8m Ft) indul az Egyesült Államokban. Németországi rendelés esetén jelenleg 56 ezer eurót (18m Ft) kérnek a Long Range RWD változatért, Illetve 60 és 68 ezer eurót (19,4m és 22m Ft) az összkerekes Long Range és Performance Model Y-okért.
Ezzel egyidőben a Model 3 Performance változatának is ezer dollárral emelték az árát. A legerősebb és legsportosabb Model 3-asért így 55 990 dollárt (16,3m Ft) kérnek az Egyesült Államokban, és 55 390 eurót (17,9m Ft) Németországban.

Az USA M3P ár valóban emelkedett 1,000 dollárral, de az európai árak mintha nem változtak volna. Az említett 55,390 eurós Német ár megegyezik a korábbival és más EU országok árai is változatlanok. Egyenlőre…
***(AZ USA árak forgalmi adók nélkül vannak feltüntetve az EU árak pedig fogyasztási adókkal.)