Csehországba és Izlandra is terjeszkedik a Tesla

Egyre nagyobb a remény, hogy a Tesla végre hivatalosan hazánkba is beteszi a lábát egy szalonnal vagy szervizközponttal. Ugyan az amerikai autógyártó tényleges belépéséről csak azok tudnak részleteket, akik tárgyalnak a Teslával, de biztató, hogy az elektromos autó gyártó folyamatosan terjeszkedik Európában. Éppen nemrég nyitották meg az első cseh szervizközpontjuk kapuit – ami nem mellesleg átadópont is lesz az új autóknak -, illetve Izlandon is épül az első hivatalos szerviz és szalon is.

A prágai Tesla-szerviz még keresi a betanítható alkalmazottakat. Ott jelenleg más európai szervizekből áthívott szakemberek tartanak oktatásokat, illetve dolgoznak az amerikai elektromos autókon.

Az izlandi Tesla-tulajdonosok egy ideje már noszogatják a Teslát az első hivatalos szervizközpontja megnyitására. Elon Musk, a gyártó vezére még tavaly nyugtatta meg az ottaniakat, hogy „megsürgetik a piacra való belépést”, és mostanra úgy fest, hogy sikerült is betartaniuk az ígéretüket. Ott jelenleg több alkalmazottat is keres a Tesla szervizelésre és értékesítésre egyaránt.

Izland egyébként tökéletes terep az elektromos autózás számára, hiszen a nagyjából 350 ezres lakosságú szigetországban nem szab korlátokat a hatótáv, az elektromos áramot pedig szinte teljes mértékben megújuló energiából állítják elő. Emellett az sem mellékes, hogy Izlandon egészen drágának mondható a fosszilis üzemanyag – egy liter benzin átszámolva közel 550 forintba kerül a fővárosban.